Prvý sa do Glasgowa vydal šprintér Ján Volko: Repete Birminghamu by bral všetkými desiatimi!

Najskúsenejší sa vydal do dejiska halových MS v atletike ako prvý. Už v utorok odletel šprintér Ján Volko aj s trénerkou Naďou Bendovou ...
  • Zdroj: TASR

Najskúsenejší sa vydal do dejiska halových MS v atletike ako prvý. Už v utorok odletel šprintér Ján Volko aj s trénerkou Naďou Bendovou do Glasgowa.

Nie preto, aby si zaspomínal na svoj najvýraznejší výsledok, ale preto, aby sa čo najlepšie pripravil. Optimizmus mu dodal čas 6,61 s z finále domáceho halového šampionátu. Práve ten ho presvedčil, aby sa pobil s najlepšími šprintérmi sveta.

FOTOGALÉRIA: Ján Volko

„Ideme skôr, lebo už vo štvrtok o desiatej je tréning so štartérom a okrem toho potrebujem ešte deň predtým absolvovať v Glasgowe jeden tréning a doladiť nejaké detaily. Myslím si, že som pripravený dobre a - ako sa hovorí - šťastie praje pripraveným,“ vyhlásil najrýchlejší Slovák, ktorý by nebol proti, keby v Glasgowe zopakoval svoj naj výsledok z halových MS, a to 6. miesto z Birminghamu 2018, kde bol najlepším Európanom.

Aj trénerka Naďa Bendová tvrdí, že jej zverenec je pripravený dobre. „Myslím si, že je pripravený zabehnúť výkon na úrovni svojho maxima. Spravili sme všetko pre to, aby sa mu to podarilo, avšak opäť bude záležať aj na okolnostiach, ktoré my nijako ne­ovplyvníme. Verím však, že sa mu to podarí,“ prezradila trénerka, ktorá má - ako vlastne vždy - všetko presne „vypočítané“. Pre portál atletikasvk. sk povedala: „Na postup bude treba 6,61 - 6,62 s, ale z niektorých rozbehov postačí na priamy postup i slabší čas. Kto sa bude chcieť pozrieť aj do finále, bude musieť bežať v semifinále jednoznačne pod 6,60.“

Vedúci slovenskej výpravy Roman Buček.
Slovenská bieda v Paríži? Na OH 2024 sa rysuje naša historicky najmenšia výprava Zobraziť článok

Ona i jej zverenec veria, že im pomôže aj spomienka na Glasgow 2019, kde sa bratislavský rodák stal halovým majstrom Európy v najkratšom šprinte. Inak, výpravu Slovenska tvoria samí šprintéri, ktorí odišli na 19. halové MS s predsavzatím získať jedno umiestnenie v elitnej osmičke a ďalšie dve semifinálové.

Samí šprintéri

- Ján Volko: 60 m

- Viktória Forsterová: 60 m a 60 m pr.

- Monika Weigertová: 60 m

- Stanislava Škvarková: 60 m pr.

- štafeta 4x400 m: Matej Baluch, Šimon Bujna, Patrik Dömötör, Mário Hanic a Miroslav Marček

(ilustračné foto)
Atletický svet sa ponoril do smútku: Zomrel rekordér na štyroch bežeckých tratiach (†72) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});