Tradičná darcovská akcia športovcov na novom mieste: V Dome športu tiekla krv

Sanitka z diaľky neveštila nič dobré. Bližsí pohľad na ňu však všetko vysvetlil: na bielom podklade žiaril nápis Národná transfúzna stanica ...
  • Zdroj: br

Sanitka z diaľky neveštila nič dobré. Bližsí pohľad na ňu však všetko vysvetlil: na bielom podklade žiaril nápis Národná transfúzna stanica a všetko bolo jasné. V bratislavskom Dome športu našla nový domov tradičná akcia slovenskej športovej a olympijskej rodiny: Športová kvapka krvi.

„Mnohí žiaľ chceli, ale darovať nemohli. Platí totiž, že kto bol niekde v zahraničí nesmie pol roka darovať krv. Tí, čo to vedeli, sa nám vopred ospravedlnili, no mnohí to zistili až tu,“ pokračovala Z. Vodáčková.

Calzona povedie 4 mesiace Neapol i našu reprezentáciu.
Taliani sú na smiech! Naštudovali si vôbec niečo o Slovensku a Calzonovi? Zobraziť článok

Aké to je darovať krv si prvý raz vyskúšala aj bývalá skvelá bežkyňa a dnes vedúca oddelenia mládeže Slovenského atletického zväzu Iveta Putalová. „Konečne som sa k darovaniu krvi dostala. Najmä preto, že nebolo treba nikde ďaleko chodiť,“ prezradila s úsmevom na perách štvrtá žena z halových ME 2015 na 400 m. Rovnako ako ona boli v stredu prvodarcami aj strelec Jozef Gönci, bronzový medailista z Atlanty 1996 i Atén 2004, či džudista Jozef Krnáč, strieborný z Atén 2004.

Späť
Odporúčame z TIVI.sk