Tradičná darcovská akcia športovcov na novom mieste: V Dome športu tiekla krv

Sanitka z diaľky neveštila nič dobré. Bližsí pohľad na ňu však všetko vysvetlil: na bielom podklade žiaril nápis Národná transfúzna stanica ...
  • Zdroj: br

Sanitka z diaľky neveštila nič dobré. Bližsí pohľad na ňu však všetko vysvetlil: na bielom podklade žiaril nápis Národná transfúzna stanica a všetko bolo jasné. V bratislavskom Dome športu našla nový domov tradičná akcia slovenskej športovej a olympijskej rodiny: Športová kvapka krvi.

FOTOGALÉRIA: Kvapka krvi

„Povedali sme si, že sídlime v tejto budove už dlho, takže by bolo najlepšie urobiť aj našu kvapku krvi tu,“ prezradila duša celej akcie a riaditeľka Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru Zuzana Vodáčková, ktorá každého záujemcu darovať krv privítala a vysvetlila mu čo ho čaká.

Juraj Slafkovský má našliapnuté na hviezdnu kariéru.
Posilní Slafkovský na šampionáte Slovákov? Manažér Montrealu prehovoril! Zobraziť článok

Každý kto prišiel musel vyplniť základný formulár a potom sa dostal do rúk lekárov a zdravotníkov výjazdovej terénnej jednotky, ktorá si v stredu rozložila svoj stan v Dome športu. Skúsený tím transfuziológov pracoval ako hodinky a kým sa športovci a športovkyne dostali k samotnému odberu prešli potrebnou zdravotnou kontrolou.

Pokračovať v čítaní
Odporúčame z TIVI.sk