Podľa všetkého je to už isté: Red Bull vyhodí svojho šéfa!

To, o čom sa len šepkalo, sa podľa viacerých zdrojov blízkych efjednotke stane budúci týždeň realitou. Je vraj čoraz istejšie, že Red ...
  • Zdroj: Northfoto

To, o čom sa len šepkalo, sa podľa viacerých zdrojov blízkych efjednotke stane budúci týždeň realitou. Je vraj čoraz istejšie, že Red Bull vyhodí svojho tímového šéfa Christian Hornera (50).

FOTOGALÉRIA: Christian Horner

Dokonca sa našli zdroje, ktoré už menujú jeho nástupcu. Športový riaditeľ Jonathan Wheatley by mohol prevziať miesto Christiana Hornera ako šéfa tímu Red Bull Formula 1, ak bude musieť Horner po piatkovom vypočutí opustiť spoločnosť energetických nápojov. 

Šéf Red Bullu Christian Horner je v súčasnosti predmetom nezávislého vyšetrovania obvinení z „nevhodného správania sa", ktorého presná príčina je stále nejasná – niektorí tvrdia, že poslal nevyžiadanú fotku zamestnankyni, iní tvrdia, že sa k nej správal agresívne.

Christian Horner s manželkou Geri.
Šéfa tímu F1 vyzvali k rezignácii: Vyšetrovanie kvôli pikantným fotkám? Zobraziť článok

Vypočutie Hornera, ktorý vedie tím od roku 2005, sa bude konať v piatok vo vnútri v Milton Keynes, po tom, čo 50-ročného britského špecialistu márne žiadali manažéri Red Bull GmBH, aby odstúpil, to neurobil, namiesto toho všetko poprel. Podľa medializovaných informácií už Horner stratil podporu tímu a športový riaditeľ Jonathan Wheatley by mohol dočasne nastúpiť, ak nakoniec odíde. 

Podľa Erika van Harena, novinára z holandského De Telegraaf, ktorý ako prvý informoval o príbehu, existuje veľa dôkazov proti Christianovi Hornerovi a verí, že skutočnosť, že Red Bull vydal oficiálne vyhlásenie a zvolal vypočutie tak skoro, znamená, že v pozadí sú problémy už dlhé týždne a mesiace. V prípade odvolania šéfa tímu obhajcu titulu konštruktérov Red Bullu je pravdepodobný aj odchod inžiniera Adriana Neweyho, ale kariéru Maxa Verstappena, trojnásobného majstra sveta s tímom, by podľa Van Harena odchod týchto dvoch dôležitých špecialistov nemal ovplyvniť.

Lewis Hamilton šokujúco prestúpil z Mercedesu k veľkému rivalovi z Ferrari.
Prestupová bomba vo svete F1! Hamilton mieri k veľkému rivalovi Zobraziť článok

Podľa Van Harena sa od smrti Dietricha Mateschitza v roku 2022 ľudia Red Bullu rozdelili do dvoch táborov a Verstappen má bližšie k otcovi a poradcovi Helmutovi Markovi ako k Hornerovej skupine. Podľa bývalého jazdca F1 Gieda van der Gardea už Horner už nebude budúci štvrtok na prezentácii monopostu Red Bullu, aby prípad ešte viac nepoškodil meno rakúskej značky. Pre Red Bull je to samozrejme dramatické, keďže údajne vyrukuje s mimoriadne dobrým autom, takže z tohto pohľadu by mal mať veľmi dobrú sezónu, ktorú by ale mohla ovplyvniť táto škvrna.

Sainz dosiahol čas 1:30,984 a získal svoju druhú pole position za sebou.
Sainz prvýkrát reaguje na zmluvu Hamiltona s Ferrari: TOTO si o nej myslí! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});