Kuzminová pred štartom majstrovstiev sveta: Čo ju čaká na Vysočine?

Po Európe ju čaká aj svetový šampionát! Reč je o trojnásobnej zlatej olympijskej víťazke v biatlone Anastasii Kuzminovej (39), ktorá ...
  • Zdroj: Matej Kalina, archív D. K.

Po Európe ju čaká aj svetový šampionát! Reč je o trojnásobnej zlatej olympijskej víťazke v biatlone Anastasii Kuzminovej (39), ktorá sa po takmer piatich rokoch vrátila pred dvomi týždňami na európskom šampionáte v Osrblí na súťažnú scénu.

FOTOGALÉRIA: Anastasia Kuzminová

Teraz ju však čaká ešte väčšia skúška, zajtra sa totiž predstaví medzi najväčšou biatlonovou konkurenciou a to majstrovstvami sveta. Tie sa konajú u našich susedov v Novom Měste na Moravě.

Kuzminová absolvovala počas domáceho európskeho šampionátu koncom januára tri preteky a deň po dni boli jej výkony lepšie a lepšie. „Toto podujatie mi ukázalo, že teraz to ešte nie je Nasťa, ktorá je pripravená byť na vynikajúcej úrovni vo Svetovom pohári (SP). Myslím, že aby som spravila nejaké body v SP, alebo na svetovom šampionáte, potrebujem ešte veľmi veľa vecí vylepšiť a dotiahnuť,“ povedala po ME na domácej pôde Nasťa.

Kuzminová bude štartovať aj na februárových majstrovstvách sveta na Morave.
Kuzminovú po návrate prekvapila jedna vec: Prezradila aj svoje najbližšie plány Zobraziť článok


Od pondelka sa už trojnásobná zlatá olympijská medailistka nachádza v dejisku svetového šampionátu v Novom Měste na Moravě. Prípravu na vrcholné podujatie, kde sa už stretne s najväčšou biatlonovou konkurenciou po dlhých piatich rokoch, absolvovala v Osrblí.

Na snímke slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová počas streľby v šprinte.
Kuzminová si v stíhačke výrazne polepšila, zlato putuje do Nórska Zobraziť článok

„Po Európe som si dala jeden deň úplne voľno a ďalšie dva dni som mala na programe ľahké vyjazdenie a regeneráciu. Koncom týždňa som už naplno trénovala v Osrblí,“ pokračovala skvelá športovkyňa, ktorá už zajtra absolvuje prvý pretek v zmiešanej štafete. „Potom plánujem ísť šprint a zabojovať o miestenku v stíhačke. A na záver šampionátu ma ešte čaká ženská štafeta,“ dodala Nasťa, ktorá verí, že svojimi výkonmi poteší slovenských fanúšikov.

Program Kuzminovej na MS

streda 7.2. o 17.20 h

zmiešaná štafeta

piatok 9. februára o 17.20 h

šprint

nedeľa 11. februára o 14.30

stíhačka (ak sa kvalifikuje zo šprintu)

sobota 17. februára o 13.45 h

štafeta ženy

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});