Útočník Calgary Martin Pospíšil o sezóne v NHL i reprezentácii: Adam mi chýba, zažili sme niečo...

Hlási návrat na scénu! Hokejový útočník Calgary Flames Martin Pospíšil (24) chýba v zostave kanadského tímu od 19. januára, keď nedohral ...

Hlási návrat na scénu! Hokejový útočník Calgary Flames Martin Pospíšil (24) chýba v zostave kanadského tímu od 19. januára, keď nedohral duel s Torontom.

Fotogaléria

Počas sezóny vás viackrát pochválil aj samotný kouč, ktorý vravel, že ste veľmi rýchly a máte v nohách dynamit…

To sa veľmi dobre počúva a povzbudí to každého hráča. Ako som už povedal, snažím sa na sebe tvrdo pracovať a odvďačiť sa trénerom za dôveru. Mal som v lete perfektnú prípravu, trénoval som takmer šesť mesiacov a teraz sa to ukazuje aj v zápasoch na ľade, že som dobre pripravený.

Predtým ste roky pôsobili v nižšej súťaži AHL. V čom vidíte najväčšie rozdiely medzi ňou a NHL?

Ťažko sa to hodnotí, ale v globále asi v tom, že v NHL sú skúsenejší a vyspelejší hráči. A vedia to potom pri menších detailoch v zápasoch na ľade využiť.

Vladimír Weiss ml. má problémy s achilovkou.
Weissovi na ihrisku rupli nervy: Spŕška vulgarizmov na spoluhráčov Zobraziť článok

Vy ste mali roky po svojom boku či už v Calgary, ale i na farme krajana Adama Ružičku. Vedenie ho však nedávno vymenilo do Arizony, zamrzelo to?

Samozrejme, že som bol z toho smutný a sklamaný. S Adamom sme spolu niečo prežili či už teraz v prvom tíme, alebo predtým na farme a máme množstvo zážitkov. Budem mu však v novom klube držať palce, aby sa mu darilo a pravidelne hrával. Možno si ešte raz spolu zahráme, keď už nie v jednom tíme, tak aspoň v reprezentácii.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk