Slovenskí hokejisti do 20 rokov zabojujú o semifinále: Prelomia mladíci európsku štvrťfinálovú smolu?

Štvrťfinálová bitka je tu, zlomíme však nešťastie? Slovensko sa na hokejových MS 20 ocitlo opäť v centre pozornosti. Naši juniori si ...

Štvrťfinálová bitka je tu, zlomíme však nešťastie? Slovensko sa na hokejových MS 20 ocitlo opäť v centre pozornosti. Naši juniori si totiž skvelými výkonmi v základnej skupine zabezpečili postup do vyraďovacej fázy turnaja.

Fotogaléria

Naše mladé nádeje sa postavia tvárou v tvár fínskym rovesníkom už dnes na pravé poludnie už bez Alexa Čiernika (19), ktorý po ďalšom hite nemôže na šampionáte pokračovať.

 

"Má zdravotné problémy. Opäť dostal tvrdý hit. Mal problémy aj pred kempom, keď mal otras mozgu. Vyzerá to tak, že je to uzavreté," povedal po novoročnom tréningu tréner Ivan Feneš, ktorý pridal aj dve potešujúce správy.

Alex Čiernik si už na MS juniorov vo Švédsku nezahrá.
Veľká strata pre reprezentáciu Slovenska: TENTO útočník sa s MS lúči Zobraziť článok

Trénovali už aj Dávid Nátny, ktorý neodohral posledné dva zápasy pre chorobu, aj Milan Pišoja, ktorý musel načas opustiť duel proti USA potom, čo ho súper zasiahol do kolena.

Direktoriát turnaja potvrdil, že náš zápas s Fínmi bude určite jedným z vrcholov práve prebiehajúceho šampionátu. Z pohľadu Slovákov je otázka dnešného zápasu postavená jasne - podarí sa nám konečne zlomiť nekonečnú mizériu nepriaznivých štvrťfinálových výsledkov na tomto prestížnom juniorskom turnaji?

Diváci sledovali vyrovnaný zápas.
Slovensko - Fínsko ONLINE: Predĺženie trvalo len pár sekúnd Zobraziť článok

Ak by sme sa totiž pozreli na historické štatistiky, tak zistíme, že za posledných desať rokov sme z 9 pokusov dokázali postúpiť len raz. Zatiaľ naposledy do semifinále „prekĺzli“ ešte na prelome rokov 2014 a 2015, napokon z toho bol bronz.

Súčasný tím by sa mohol snažiť napodobniť výkon osemnástky z minulého šampionátu. V aktuálnom výbere I. Feneša sú viacerí pamätníci aprílovej výhry vo štvrťfinále nad Fínmi 3:2! Zaujímavosťou je, že všetky tri semifinálové účasti zaznamenali Slováci na kanadskej pôde.

Vincent Lukáč si zaspomínal na nebohého trénera.
Vinco Lukáč zhodnotil účinkovanie Slovákov v skupine MS juniorov: Mladíkom poriadne naložil! Zobraziť článok

10 našich štvrťfinále

2023: Kanada - SLOVENSKO 4:3 pp

2022: Nepostúpili sme

2021: USA - SLOVENSKO 5:2

2020: Kanada - SLOVENSKO 6:1

2019: Rusko - SLOVENSKO 8:3

2018: Švédsko - SLOVENSKO 3:2

2017: Švédsko - SLOVENSKO 8:3

2016: Švédsko - SLOVENSKO 6:0

2015: Česko - SLOVENSKO 0:3

2014: Švédsko - SLOVENSKO 6:0

Pokračovať v čítaní
Odporúčame z TIVI.sk