Zomrela ikona svojho športu († 56): Svedkom nešťastia bol jeho syn

Vo veku 56 rokov zomrel bývalý brazílsky automobilový jazdec Gil de Ferran.
  • Zdroj: TASR/AP

Vo veku 56 rokov zomrel bývalý brazílsky automobilový jazdec Gil de Ferran.

Víťaz prestížnych pretekov 500 míľ Indianapolis a neskôr športový riaditeľ a konzultant tímu F1 McLaren dostal infarkt. Informovala o tom agentúra AP.

FOTOGALÉRIA: Gil de Ferran

Legendárny brazílsky jazdec zomrel v piatok v čase, keď so svojím synom Lukeom jazdil na súkromnom okruhu v Opa-Locka na Floride. De Ferranovi prišlo nevoľno a vystúpil z auta. Podľa jeho krajana Tonyho Kanaana utrpel infarkt a už sa ho nepodarilo oživiť.

"Sme zdrvení správou o tragickej strate Gila de Ferrana. Myšlienkami a modlitbami sme s manželkou Angelou, dcérou Annou, synom Lukeom a celou jeho rodinou," uviedol Roger Penske, bývalý americký automobilový jazdec, zakladateľ obchodného impéria a majiteľ Indianapolis Motor Speedway.

Vedenie NHL plánuje organizovať Svetový pohár v roku 2025 v novom formáte.
Náhle zomrel bývalý hokejista NHL († 53), mal rakovinu Zobraziť článok

De Ferran vyhral v roku 2003 preteky 500 míľ Indianapolis. V roku 2000 vytvoril na okruhu rýchlostný rekord, ktorý je stále neprekonaný. Rodák z Paríža získal titul vo Formule 3, dvakrát vyhral šampionát Indycar. Bol športový riaditeľ McLarenu, od mája pracoval v tíme F1 ako konzultant.

"Gil bol prvotriedny jazdec a džentlmen. Počas svojej kariéry dosiahol množstvo úspechov, stal sa šampiónom IndyCar a víťazom Indianapolis 500," dodal Penske. "Všetci v tíme McLaren sme šokovaní správou o úmrtí Gila. Sme hlboko zarmútení, že sme stratili milovaného člena rodiny McLarenu. Chceme vyjadriť hlbokú sústrasť jeho rodine a priateľom," uviedol v stanovisku na sociálnej sieti X tím McLaren.

Krištofič knokautoval Vémolu.
Obrovský šok: Pirát brutálne knokautoval Vémolu! Zobraziť článok

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. (vpravo), jeho zverenec a syn Vladimír Weiss ml. sa objímajú.
Weiss je nenormálny a Slovanu by nepomohol ani Tichonov: TOP hlášky roka Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});