Nemecko sa chystá na premiéru dokumentu Beckenbauer: Obavy o zdravie „Cisára“!

Kaiser Franz (Cisár Franz). Legendu nemeckého futbalu Franza Beckenbauera (78) tak oslovuje v podstate celý svet už niekoľko desaťročí. ...
  • Zdroj: Northfoto

Kaiser Franz (Cisár Franz). Legendu nemeckého futbalu Franza Beckenbauera (78) tak oslovuje v podstate celý svet už niekoľko desaťročí. Síce sa Nemecko teší na premiéru dokumentu o jeho živote, ktorá sa uskutoční 2. januára, ale súčasne sa objavujú aj obavy o jeho zdravotný stav.

FOTOGALÉRIA: Franz Beckenbauer

Kapitán majstrov sveta z roku 1974 nie je vo veľmi dobrej forme. Tvrdí to jeho o štyri roky starší brat Walter priamo v jeden a pol hodinovom dokumente Beckenbauer. „Keby som povedal, že je to v poriadku, klamal by som a nerád klamem. Nie je na tom dobre. Je to neustála horská dráha, na ktorej je,“ prezradil Walter o bratovi, ktorý získal titul majstra sveta nielen ako hráč, ale aj ako tréner – to v roku 1990. 

Rovnaké obavy o čosi skôr vyslovil aj Lothar Matthäus, ktorý bol kapitánom nemeckej reprezentácie v spomínanom roku 1990, keď mančaft viedol Beckenbauer. „Želáme mu pevné zdravie, aby mohol byť opäť sám sebou. Tiež vždy hovoril, že zdravie je to najdôležitejšie, čo človek môže mať. Momentálne na to nemá," povedal Matthäus.

Legendy svetového futbalu Franz Beckenbauer a Pelé.
Strach o legendu svetového futbalu: Znepokojivé slová bývalého zverenca! Zobraziť článok

Beckenbauera už roky sužujú zdravotné problémy. V roku 2022 prezradil, že oslepol na pravé oko a mal aj problémy so srdcom. Zdravotné problémy mu nedovolili ísť na MS 2022 v Katare, ani na pohreb svojho veľkého rivala, ale aj kamaráta Pelého, ktorý zomrel 29. decembra 2022. „Nepôjdem do Kataru. Budem fandiť pred televízorom. Nanešťastie na pravé oko vôbec nevidím a pozor si musím dávať aj na srdce,“ povedala vtedy ikona nemeckého futbalu v rozhovore pre magazín Bunte. 

Vo filme, ktorý bude mať premiéru budúci týždeň, Beckenhabuer nehovorí, no mnohí jeho bývalí spoluhráči či zverenci prežívajú tie najdefinujúcejšie spomienky.

Na snímke Ronaldo (vľavo) s bývalým trénerom Mariom Zagallom.
Rekordér, ktorý sa navždy zapísal do histórie: Majster sveta skončil v nemocnici Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk