Slovenky roztrhali domáce florbalistky a zahrajú si na MS štvrťfinále

Slovenské florbalistky deklasovali v predkole play off na MS domáci Singapur 11:2 a suverénne postúpili do štvrťfinále.
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Slovenské florbalistky deklasovali v predkole play off na MS domáci Singapur 11:2 a suverénne postúpili do štvrťfinále.

FOTOGALÉRIA: Florbal

V ňom sa v piatok o 7.00 SEČ stretnú s bronzovými medailistkami z predchádzajúceho šampionátu Švajčiarkami. Tie si postup medzi najlepšiu osmičku zaistili priamo ako druhý tím A-skupiny.

Slovenské florbalistky si na MS  v Singapure pripísali prvé víťazstvo.
Slovenky prehrali druhý zápas na MS: Po Švédkach ich vycvičili aj Češky Zobraziť článok

Slovenky nastúpili v stredu už bez Tamary Dobošovej, ktorá v záverečnom skupinovom zápase s Českom (1:9) utrpela zranenie kolena a turnaj sa pre ňu predčasne skončil. Zverenky trénera Michala Jedličku sa v úvode trochu trápili, domácim hráčkam umožnili z brejkov dvakrát skórovať a po prvej tretine s nimi hrali nerozhodne 2:2.

Na snímke slovenská florbalistka Michaela Šponiarová sa raduje z gólu.
Prvé víťazstvo Sloveniek na MS: Zdolali Poľky a teraz ich čakajú Češky Zobraziť článok

V druhej časti však dvoma gólmi v priebehu 15 sekúnd zlomili odpor súperiek a potom už na ihrisku jasne dominovali. Po dva góly SR strelili Jana Trošková a Kristína Hudáková, ktorú vyhlásili za najlepšiu hráčku na slovenskej strane. Domáce florbalistky čakajú súboje o 9.-12. miesto.

Slovenské reprezentantky si proti Singapuru pripísali druhé víťazstvo na MS, na domácom šampionáte v Bratislave 2017 ho rozdrvili 12:2.

      MS florbalistiek - predkolo play off:
      SLOVENSKO - Singapur 11:2 (2:2, 4:0, 5:0)
      Góly:
17. Belicová, 19. Trošková (Grossová), 25. P. Hudáková, 26. K. Hudáková (Ďuríková), 32. K. Hudáková (Šponiarová), 34. Pudišová (Červená), 44. Trošková (K. Hudáková), 52. Červená (Chúpeková), 52. Ďuríková (Trošková), 56. Žikavská (Mrázová), 59. Chúpeková (P. Hudáková) - 11. Anuarová (J. Ongová), 20. Limová (Yeeová). Rozhodovali: Kirjonen, Sirkka (obaja Fín.), vylúčené: 1:1, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.
      Zostava SR: Krištofová - Pudišová, Červená, Ďuríková, Klapitová, Kocúrová, Trošková, Hrabovská - Chúpeková, Belicová, P. Hudáková - K. Hudáková, Šponiarová, Faktorová - Sabolová, Grossová, Schnetzerová - Mrázová, Žikavská.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});