Lewis Hamilton otvorene priznal: Chcel by som jazdiť v konkurenčnom tíme

Nezapiera a má na to aj prijateľné vysvetlenie. Sedemnásobný majster sveta formuly jeden Lewis Hamilton (38) priznal, že by rád sedel ...
  • Zdroj: getty images

Nezapiera a má na to aj prijateľné vysvetlenie. Sedemnásobný majster sveta formuly jeden Lewis Hamilton (38) priznal, že by rád sedel v monoposte konkurenčného tímu. Brit nedávno predĺžil kontrakt s Mercedesom, no sníva o Red Bulle.

FOTOGALÉRIA: Lewis Hamilton

„Buďme realisti, každý jeden jazdec, ktorý v efjednotke preteká, sníva o tom, že bude vo víťaznom aute,“ povedal Hamilton pre RacingNews365.com.

No a víťazným automobilom tohto roka bol práve Red Bull, ktorý dokázal tento rok vyhrať 21 z 22 pretekov, takže je Hamiltonovi zrejmé, že Býci majú „vesmírne auto“, ktoré by si rád na krátky čas vyskúšal.

Ktorý pilot spôsobil tento rok najväčšie škody vo formule jeden? Konečne rebríček, kde je Verstappen posledný! Zobraziť článok

„Takže nemôžem povedať, že ja by som bol výnimkou, pretože by som chcel zažiť, aké je to dobré, každý jazdec chce cítiť auto, ktoré je najdominantnejším autom všetkých čias,“ dodal Hamilton.

O spojení Brita s víťazným tímom práve skončeného seriálu MS F1 sa začalo hovoriť počas poslednej GP Abú Zabí, kde šéf Red Bullu Christian Horner pre Daily Mail prezradil, že Lewis Hamilton na začiatku sezóny oslovil jeho tím s úmyslom posúdiť svoje šance sadnúť si do monopostu konkurencie.

Lewis Hamilton prerušil kvalifikačnú nadvládu Maxa Verstappena.
Šéf top tímu prehovoril o Hamiltonovi: Niekoľkokrát nás oslovil! Zobraziť článok

„Niekoľkokrát nás oslovili, naposledy tento rok sa pýtali, či by sme mali záujem. Ale neviem si predstaviť Lewisa a Maxa (Verstappena) vedľa seba...“ dovysvetlil Horner, ktorého slová sa Lewis pokúsil vyvrátiť: „Christiana som nekontaktoval, ani som sa s ním roky nerozprával, tak ako ho nikto z môjho tímu tiež nekontaktoval. Skontroloval som všetkých.“ Všetkých asi nie, lebo neskôr vyšlo najavo, že Hornera kontaktoval jeho otec Anthony.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});