Ktorý pilot spôsobil tento rok najväčšie škody vo formule jeden? Konečne rebríček, kde je Verstappen posledný!

Zasa jedna zaujímavá štatistika! Po nedávno skončenom ročníku seriálu MS F1 sa ich objavuje, ale táto iste zaujme. Štatistici spoločnosti ...
  • Zdroj: Getty Imagas

Zasa jedna zaujímavá štatistika! Po nedávno skončenom ročníku seriálu MS F1 sa ich objavuje, ale táto iste zaujme. Štatistici spoločnosti basspro24chevy zostavili rebríček pilotov, ktorí spôsobili najväčšie škody. Jednotkou v ňom konečne nie je Max Verstappen (24)...

V tejto sezóne Formuly 1 sa o rekordnú škodu postaral Američan Logan Sargeant (22), ktorý spôsobil celkovú škodu 4 milióny eur na monopostoch tímu Williams, ktoré ho zamestnali pri nehodách, na ktorých sa podieľal na VC Holandska a Japonska. A hoci Sargeant vo svojej nováčikovskej sezóne popri spomínaných škodách zaznamenal iba jeden bod, Williams s ním podpísal predĺženie o jeden rok, čím sa udrží v poli aj v budúcom roku.

Pôvodný náklad 10.000 kusov bol okamžite vypredaný a nasledoval dotlač.
Netradičný spôsob pomoci pre charitu: Hviezda F1 šla donaha! Zobraziť článok

Pritom Williams priznal, že spôsobené škody ovplyvnili jeho vývoj aj na budúci rok. Podľa odhadov neúspechy Američana stáli Williams 4  mil. eur, no k tejto sume treba pridať aj škody, o ktoré sa postaral jeho tímový kolega Alexander Albon (27), ktorého škoda „len“ 2,5 mil. eur.

Pohľad na rebríček je zaujímavý, a to najmä na druhej priečke, na ktorej nie je žiadne nováčik, ale skúsený Španiel Carlos Sainz, jazdiaci vo farbách Ferrari, ktorého škody vyčíslili na 3,7 mil. eur. Na stupne sa dostal Mexičan Sergio Pérez (33) z Red Bullu, ktorý „škodil“ za 2,9 mil. eur.

Moderátor Florian König (vpravo) sa roky dobre poznal s Michaelom Schumacherom.
Známy moderátor F1 o pripravovanom dokumente: Čo prezradil o Schumacherovi? Zobraziť článok

Zaujímavosťou je, že na chvoste tohto rebríčka skončil Pérezov tímový kolega, trojnásobný majster sveta Max Verstappen, ktorý svoj tím zaťažil najmenšou sumou (317 000 eur).

Zoznam škôd zostavila na základe odhadovaných súm spoločnosť basspro24chevy, ktorá sledovala všetky škody počas celého roka, hoci zoznam nezahŕňa náklady na výmenu motora.

Celkovo sa počas sezóny vyskytli škody okolo 37-mil. eur). Pod milión dolárov sa ešte dostali skúsení Valtteri Bottas (34), Fernando Alonso (42) a Lewis Hamilton (38).

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});