Paradeiser ide zlikvidovať legendu: Zničím ho a nebude vedieť, či je chlap alebo žena, odkazuje Buki

Jubilejné 50. podujatie z produkcie OKTAGON MMA si pre fanúšikov kvalitného boja prichystalo skutočnú lahôdku. V Ostrave bude k videniu ...
  • Zdroj: Oktagon MMA

Jubilejné 50. podujatie z produkcie OKTAGON MMA si pre fanúšikov kvalitného boja prichystalo skutočnú lahôdku. V Ostrave bude k videniu dlho očakávaná odveta a titulová bitka o uvoľnený opasok ľahkej váhy. Účastníci lákavého súboja Ronald Paradeiser (17-8) a Ivan Buchinger (41-8) sú na svoj boj naplno naladení a vymieňajú si odkazy, ktorými poriadne prikúrili pod kotlom vypätosti.

Prvý vzájomný stret oboch bojovníkov sa odohral na turnaji OKTAGON 21 v Brne. Aj tento duel mal prívlastok zápasu o titul, úspešnejšie z neho vyšiel skúsenejší z dvojice zápasníkov. Buchinger ukončil svojho protivníka v polovici prvého kola, keď sa mu podarila submisia Rear Naked Choke. “Rony“ už odvtedy niekoľkokrát priznal, že po tejto prehre bol skutočne zlomený a veľmi smutný.

Teraz sa však talentovaný bojovník cíti oveľa silnejší, je to aj vďaka zmene tréningového prostredia. Ako ideálne centrum svojich prípravných kempov si vybral poľský Ankos MMA v Poznani, v ktorom sa cíti nadmieru spokojný. „Toto už je veľký gym, kde sa stretáva elita. Za päť týždňov vidím obrovský progres. Keď som tu prišiel, tak chlapci ma bili. Teraz už sa to podarí aj mne,“ vravel 26-ročný Slovák a vyslúžil si pochvalu od tréningového parťáka Iona Surduho: „Dáva rany ako muži v poloťažkej váhe. Na 70-kilového bojovníka je to poriadne monštrum.“

 

Správnosť výberu potvrdil muž s dvomi neúspešnými titulovými zápasmi aj ďalšími slovami: „Posunul som sa na inú úroveň, ktorou dokážem Buchingera zlikvidovať. Urobil som progres a keď nastúpim, bude zo mňa iný Rony Paradeiser, ktorý chce vyhrať.“ Mladší z oboch oponentov už viackrát spomenul, že Ivana bral ako vzor toho, ako má vyzerať športovec. V poslednom období však svoj pohľad naňho úplne zmenil a je pripravený ho zdolať.

Sľubne rozbehnutú kariéru mu pribrzdilo vzácne zranenie: Samsonidse si ide po opasok kamaráta! Zobraziť článok

 

Nie tak dávnou prekážkou v kariére “Bukiho“ bolo zranenie ramena po prehratom titulovom boji s Losenem Keitom (11-1). Nutná bola aj operácia a viac ako ročná pauza. Skúsený borec sa vrátil na scénu augustovým víťazstvom na pražskej Štvanici a svoju kvalitu potvrdil aj v októbrovej bitke s českým vyzývateľom Jakubom Dohnalom (12-4). Chuť na meranie síl o opasok už nemal, no teraz prišla šanca, ku ktorej sa postavil ako šampión a prijal ju.

Hendikepovaný bojovník MMA Štefan Bazso s partnerkou.
Hendikepovaný bojovník MMA Štefan Bazso: Vybral sa na zápas, zhodili ho z vozíka?! Zobraziť článok

„Vo všetkom som lepší ako Rony. Psychicky sa zrúti a nebude vedieť, či je chlap alebo žena. Idem ho zničiť. Chytím ho, zoberiem do tmy a zostane tam. Nikdy som k nikomu nemal rešpekt, nieto ešte k nemu. Zase môžem ukázať, že som kráľ,“ vravel zástupca Spartakus Fight Gymu. Obaja kohúti sú teda plní sebavedomia i správnej športovej nenávisti. Pútavý stret spozná svojho víťaza 9. decembra v Ostravar Aréne.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});