Sľubne rozbehnutú kariéru mu pribrzdilo vzácne zranenie: Samsonidse si ide po opasok kamaráta!

Nevedel, či ešte niekedy vôbec bude zápasiť! Pre vychádzajúci nemecký talent Nika Samsonidseho (10-2) bol aprílový debut pod hlavičkou ...
  • Zdroj: Oktagon MMA

Nevedel, či ešte niekedy vôbec bude zápasiť! Pre vychádzajúci nemecký talent Nika Samsonidseho (10-2) bol aprílový debut pod hlavičkou OKTAGON MMA poriadne špeciálny. Do klietky sa vrátil po takmer dvoch rokoch. Sľubne sa rozbiehajúcu kariéru mu pribrzdilo hororové zranenie, kvôli ktorému si prešiel hotovým peklom.

Ťahal šesťzápasovú šnúru bez prehry a bezmála štyri roky na neho nikto nedokázal nájsť víťazný recept. Boj o opasok organizácie National Fighting Championship mal byť pre nemecký prospekt odmenou za doposiaľ odvedenú prácu. „Kedysi pre mňa bola škola a podobné veci na prvom mieste. Potom som sa ale naučil milovať MMA. Ísť do klietky a bojovať proti niekomu je pocit, ktorý sa nedá s ničím porovnať,“ hovorí o svojom vnímaní tohto športu Niko Samsonidse.

Aj takéto tvrdé údery vysielal Hossa smerom k raperovi Momovi.
Hossova bitka v ringu odkryla sladké tajomstvo: Víťazstvo pre novú lásku! Zobraziť článok

Titulová bitka z roku 2021 ale dopadla katastrofickým scenárom. „One Love“ si po dvanástich sekundách druhého kola pri kope hrôzostrašne zlomil nohu. „Úprimne, nikdy som nepremýšľal nad tým, že by sa mi stalo niečo podobné. Bolo to veľmi vzácne zranenie,“ ohliadol sa za náročným obdobím v najnovšej relácii CESTA NA OKTAGON.

 

 

Vysporiadať sa s nečakanou prekážkou bolo náročné nielen po fyzickej, ale aj mentálnej stránke. „Neustále som dúfal, že sa mi kosť správne zrástla. Jedného dňa som sa však od lekára dozvedel, že to tak nie je. Po nejakej dobe mi povedali, že budem musieť podstúpiť ďalšiu operáciu,“ hovorí 28-ročný držiteľ čierneho opasku v brazílskom jiu-jitsu.

 

Mimo klietky večne usmievavý a pozitívnu energiu vyžarujúci chlapík musel iba čakať. Priebeh liečby nedokázal nijako ovplyvniť. Dlhé mesiace mimo tréningového procesu ho zožierali. „Až po roku a pol, ktorý bol naozaj náročný, prišla napokon správa, že mi kosť predsa len zrastá a čoskoro budeme môcť vybrať skrutky,“ spomína na moment, ktorý mu opäť umožnil vrátiť sa k tomu, čo miluje.

Hatef Moeil sa stal šampiónom v ťažkej váhe OKTAGON MMA
Prežil pokus o vraždu: Teraz je novým šampiónom Oktagonu! Zobraziť článok

Pri svojom debute na pôde OKTAGON MMA následne porazil talentovaného Romana Paulusa (8-4), aby o päť mesiacov neskôr už v prvom kole uškrtil Nicolaea Hanteau (8-4). Donedávna šampión perovej divízie Mate Sanikidze (11-2) sa neskôr prekvapivo vzdal svojho opasku a presunul sa o váhovú kategóriu nižšie. Niko Samsonidse je dobrým kamarátom Gruzínca, keďže má takisto korene v tejto krajine. Už nadchádzajúci víkend chce v Ostrave poraziť Losenea Keitu (11-1) a stať sa novým držiteľom opasku hneď po svojom parťákovi.

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});