Šimon Nemec napodobnil legendy: Záblesk génia pri debute v NHL!

Premiéra ako z ríše snov! V piatok nastal veľký okamih nielen pre talentovaného obrancu Šimona Nemca (19), ale aj pre slovenský hokej ...

Premiéra ako z ríše snov! V piatok nastal veľký okamih nielen pre talentovaného obrancu Šimona Nemca (19), ale aj pre slovenský hokej ako taký. Nemec sa stal totiž už v poradí 96. slovenským hráčom v histórii, ktorý debutoval v NHL. Skvelým výkonom zanechal nezmazateľnú stopu, pričom prekonal viaceré legendy.

Fotogaléria

Nemcov premiérový zápas proti San Jose Sharks nebol iba začiatkom jeho cesty v NHL, ale aj výnimočnou ukážkou jeho schopností. A to aj napriek tomu, že jeho New Jersey podľahlo súperovi pomerom 3:6. Rodák z Liptovského Mikuláša vstúpil do dejín Devils dvomi bodmi, čím prekonal aj také legendy klubu, ako sú Scott Niedermayer a Ken Daneyko.

Tomáš Tatar v drese Colorada Avalanche.
Na prvý gól stále čaká: Tatar skončil v bránke namiesto puku! Zobraziť článok

Jeho prvá asistencia v čase 13:21 ho zaradila na štvrté miesto v rýchlosti dosiahnutia prvého bodu pri debute v NHL v histórii tímu. S touto štatistikou sa posunul na štvrté miesto za hráčmi ako Slava Fetisov, Barry Beck a Will Butcher. Nemec tiež zapísal svoje meno do štatistík ako jeden z deviatich hráčov v histórii organizácie, ktorí dosiahli viacbodový výkon pri svojom ligovom debute.

Ten bol celkom jednoznačne viac než len začiatkom. Bol to okamih, ktorý zanechal trvalý dojem a výzvu pre slovenský hokej. Šimon totiž ukázal, že má potenciál stať sa významným hráčom nielen pre svoj klub, ale aj pre potreby reprezentácie. Aby toho nebolo málo, Nemec v zápase odohral spomedzi všetkých obrancov najviac času. Na ľade strávil dohromady 22 minút a 37 sekúnd.

Významné míľniky Nemca

-96. Slovák v histórii NHL

-dvojbodový debut, ktorým prekonal klubové legendy

-prvý bod získal v čase 13:21 - štvrtý najrýchlejší čas v histórii tímu

-na ľade strávil 22 minút a 37 sekúnd, najviac spomedzi obrancov Devils

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk