Mick Schumacher po roku bez F1: Vyskúša si 24 hodín Le Mans

Už ho omrzelo byť len náhradníkom! Syn sedemnásobného majstra sveta formuly 1 Michaela Schumachera Mick urobil rázne rozhodnutie - po ...

Už ho omrzelo byť len náhradníkom! Syn sedemnásobného majstra sveta formuly 1 Michaela Schumachera Mick urobil rázne rozhodnutie - po roku bez súťaženia sa rozhodol, že vyskúša niečo iné.

Fotogaléria

Hoci ostal pri rýchlych kolesách, ale okruhy seriálu F1 vymení za svetový šampionát vo vytrvalostných pretekoch. Mladého nemeckého jazdca angažoval tím Alpine, za ktorý absolvuje aj legendárne podujatie 24 hodín Le Mans.

„S Alpine sa pre mňa začína nová kapitola,“ povedal Mick, ktorý naďalej ostáva náhradným pilotom tímu F1 Mercedes. „Vyrástol som na monopostoch, takže vedenie auta s uzavretým kokpitom a krytými kolesami je pre mňa skvelou príležitosťou, ako sa zdokonaliť. Preteky mi tento rok veľmi chýbali. Odmalička som ich miloval a bolo ťažké sledovať, ako ostatní jazdci vychádzajú na trať,“ priznal účastník 43 veľkých cien formuly 1, ktorého najlepším výsledkom za dve sezóny pôsobenia v efjednotke bolo minuloročné šieste miesto v Rakúsku. Po dvoch sezónach v službách Haasu strávil tento rok na lavičke náhradníkov. Mick aktuálne plní úlohu rezervného pilota Mercedesu. Aspoň nakrátko sa na okruh vrátil po VC Španielska, keď sadol za volant W14 počas testov pre značku Pirelli, ktorá pre F1 dodáva pneumatiky.

Peter Sagan zobral Marlona na pódium, kde boli aj Mark Cavendish a Tadej Pogačar.
Peter a Katka Saganovci opäť spolu: Takto si užívali aj s Marlonom! Zobraziť článok

Ako je známe, po výpovedi od Haasu neprejavil záujem o služby syna legendy žiaden zo súčasných tímov F1, a tak Mick prijal ponuku Strieborných šípov na pozíciu náhradníka. Počas veľkých cien ho bolo vídať v padoku po boku šéfa Mercedesu Tota Wolffa, ktorý pre televíznu stanicu Sky uviedol, že návrat Schumachera do efjednotky zatiaľ nevidí príliš reálne. „Mickovi by som prial, aby dostal opäť šancu v F1, zaslúžil by si to. Na budúci rok sú však kokpity obsadené, ale hádam sa v roku 2025 opäť otvorí hneď niekoľko dverí,“ vysvetlil Wolff.

Návrat do F1 po strate miesta zvyčajný nie je, ale niekoľkým pilotom sa to podarilo. Napríklad Estabean Ocon skončil v r. 2019, keď tím Force India Lawrence kúpil otec Lancea Strolla a ten angažoval svojho syna. Tento rok zažil návrat po dvoch rokoch Nico Hülkenberg a dva roky v F1 chýbal aj dvojnásobný majster sveta Fernando Alonso.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});