Ďurica vo svojej novej knihe: Na konci kariéry som sa bál o život!

Ján Ďurica (41) sa rozhodol zdieľať svoj príbeh a nezabudnuteľné momenty futbalovej kariéry prostredníctvom autobiografie s názvom Futbalista ...

Ján Ďurica (41) sa rozhodol zdieľať svoj príbeh a nezabudnuteľné momenty futbalovej kariéry prostredníctvom autobiografie s názvom Futbalista z teba nikdy nebude.

Fotogaléria

Kniha je svedectvom jeho odhodlania a vytrvalosti napriek ťažkostiam, s ktorými sa stretol. V mladosti si vypočul, že z neho futbalista nikdy nebude. S rodičmi a bratom sa museli pre exekúciu z večera do rána vysťahovať z bytu. Nemal čo do úst a jednu horalku si rozdeľoval na sedem dní.

Svojho sna sa nikdy nevzdal. S Artmediou Petržalka si zahral skupinovú fázu Ligy majstrov, zažil MS i ME, pôsobil v Rusku, Turecku. V reprezentácii vytvoril legendárnu stopérsku dvojicu s Martinom Škrtelom. Priznáva aj to, že po skončení kariéry hľadal stratenú identitu a treba dodať, že problémy sa mu nevyhýbajú ani dnes...

Alexa vykonáva prácu policajtky na futbalových zápasoch.
Obľúbená futbalová policajtka zvliekla uniformu: Takmer hore bez! Zobraziť článok

Autobiografiu napísal s redaktorom a komentátorom Marekom Arpášom. Dopĺňajú ju aj komentáre Martina Škrtela, Vladimíra Weissa st., agenta Karola Csontóa a ďalších. „V mladosti bol rád stredobodom pozornosti a tešil ho život futbalovej hviezdy.

Na každý zraz prišiel na inom aute. Rokmi sa upokojil, zmiernil nároky a už to nebol slovenský Beckham. Ani na ihrisku už nebol taký poplašený. Vedel som, že keď pôjde do súboja, tak z desiatich vyhrá deväť,“ vyjadril sa spoluhráč Škrtel, ktorý knihu pokrstil pivom a trávou. Ďurica dosiahol úspechy na klubovom aj reprezentačnom fóre.

Druhý zápas domáceho turnaja Slovákom nevyšiel.
Skvelé správy: Slovensko na MS do 20 rokov posilní ďalšia veľká hviezda Zobraziť článok

„Na konci kariéry som mal zdravotné problémy so srdcom. Nedohral som preto ani jeden zápas. Pichalo ma pri srdci. Bola to bolesť a bál som sa o život. Aj o tom sa dočítate v knihe,“ zhodnotil Ďurica, ktorý okrem príjemných povinností musí riešiť aj rôzne iné eskapády.

Už nejaký čas sa ťahá po súdoch s Bratislavčankou Gabrielou, ktorá sa od neho snaží vysúdiť sumu 300-tisíc eur pre údajné nakazenie pohlavnou chorobou.

Na pretekoch SP sa s mikrofónom objaví, stále pracuje pre verejnoprávnu televíziu.
Zuzulová má o svojej budúcnosti jasno: Vysnívaná reštaurácia je po rozvode na predaj! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});