Adam Sýkora si otvoril strelecký účet v zámorí: Prvé góly videla celá rodina

Ako z rozprávky! Talentovaný útočník Adam Sýkora (19), ktorého vlani draftoval slávny klub NHL NY Rangers, zažíva premiérovú sezónu v ...
  • Zdroj: hartfordwolfpack.com

Ako z rozprávky! Talentovaný útočník Adam Sýkora (19), ktorého vlani draftoval slávny klub NHL NY Rangers, zažíva premiérovú sezónu v zámorí. Zatiaľ dostáva šancu vo farmárskom tíme Hartford Wolf Pack, kde už aj dvakrát skóroval.

Vyžadujú tréneri od vás niečo extra?

- Takú tú klasickú moju hru - napádať súpera, dohrávať súboje pri mantineli a využívajú má i v oslabeniach.

Mali ste čas počas návštevy najbližších pozrieť aj nejaké pamiatky?

- Boli sme, samozrejme, v New Yorku, čo je kúsok od Hartfordu. Pozreli sme si centrum mesta, nevynechali sme námestie Times Square či Rockefellerovo centrum a navštívili sme aj Katedrálu svätého Patrika. Naozaj sme si to užili a popritom som si doriešil aj americký vodičák (smiech).

Spišská Nová Ves sa dohodla na spolupráci s dvojicou mládežníckych reprezentantov.
Spišská Nová Ves s ďalšími posilami: Prichádza duo reprezentantov! Zobraziť článok

Aj ste si nakázali od rodiny priniesť nejaké slovenské špeciality?

- (Smiech). Keďže som veľký jedák, tak mi mamina priniesla najmä koláče, medovníky a od babky oblátky. A ešte nejaké potraviny, ktoré tu nedostanem.

Posilní reprezentáciu na MS?

Už o mesiac štartujú v Kanade juniorské majstrovstvá sveta a náš kouč Ivan Feneš by rád v tíme videl aj útočníka Adama Sýkoru. „Finálny verdikt ešte nepadol, ale pokiaľ viem, tak by to malo byť v poriadku a klub ma uvoľní na tento turnaj. Ale čakám na definitívu,“ dodal Adam.

Adamova sezóna v číslach

18 zápasov

2 góly

7 bodov

5 asistencií

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk