Adam Sýkora si otvoril strelecký účet v zámorí: Prvé góly videla celá rodina

Ako z rozprávky! Talentovaný útočník Adam Sýkora (19), ktorého vlani draftoval slávny klub NHL NY Rangers, zažíva premiérovú sezónu v ...
  • Zdroj: hartfordwolfpack.com

Ako z rozprávky! Talentovaný útočník Adam Sýkora (19), ktorého vlani draftoval slávny klub NHL NY Rangers, zažíva premiérovú sezónu v zámorí. Zatiaľ dostáva šancu vo farmárskom tíme Hartford Wolf Pack, kde už aj dvakrát skóroval.

FOTOGALÉRIA: Adam Sýkora

Denníku Nový Čas povedal, že oba góly, ktoré vsietil pred pár dňami, videli na vlastné oči aj jeho rodičia a mladšia sestra. Dokonca prezradil aj to, že na 99 percent by mal byť k dispozícii trénerovi reprezentácie do 20 rokov Ivanovi Fenešovi na blížiaci sa decembrový šampionát v Kanade.

Vyzerá to tak, že vaša rodina vám priniesla do zámoria strelecké šťastie.

- Je to niečo úžasné, ako vo sne. Otec s mamou a mladšou sestrou prileteli za mnou pred necelými dvomi týždňami a hneď v prvom zápase, čo tu boli, tak som strelil svoj prvý zámorský gól. A teraz, keď cez víkend odlietali domov na Slovensko, tak som v stretnutí pridal pred ich očami druhý zásah. Bola to aj pre mňa motivácia navyše. Som rád, že mohli byť pri tom a podporili ma. Ich návšteva a spoločné dni boli pre nás také predčasné Vianoce.

Tomáš Tatar (vpravo) sa usiluje získať puk.
Tatar nabíjal na gól, Colorado ťahá víťaznú sériu: Fehérváry bodoval pri návrate do zostavy Caps Zobraziť článok

Pre vás ide o premiérovú sezónu za veľkou mlákou. Pred ročníkom ste hovorili, že chcete získať pevné miesto na farme Hartfordu a urobiť všetko pre to, aby ste aspoň na jeden duel dostali šancu debutovať aj za prvý tím NY Rangers...

- A ten cieľ aj platí. Zatiaľ vnímam štart do ročníka veľmi pozitívne. Máme silné mužstvo, ktoré je na druhom mieste vo svojej divízii a spokojný som aj z osobného hľadiska. Začínal som vo štvrtej formácii a teraz už dokonca nastupujem v elitnom útoku s dvomi Švédmi, s ktorými máme dobrú chémiu na ľade.

Takže ste spokojný s vyťaženosťou?

- Áno. Dostávam od trénerov šancu nielen v oslabeniach, ale už aj v presilovkách, čo je skvelé. Musím však stále na sebe tvrdo makať, aby som sa dostal raz aj do prvého celku Rangers.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});