Štefan Svitko ide na rekordnú Rely Dakar: TOTO je môj cieľ!

Najúspešnejší slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko (41) bude absolvovať už po pätnásty raz najpopulárnejšiu a najťažšiu Rely Dakar.
  • Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Najúspešnejší slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko (41) bude absolvovať už po pätnásty raz najpopulárnejšiu a najťažšiu Rely Dakar.

"Števo môže príjemne prekvapiť. Sme plní očakávaní. Pre nás je to už 15 rokov záväzok vytvoriť mu také materiálne podmienky, aby vedel v silnej konkurencii obstáť. Verím, že bude opäť zbierať ovocie, viem, že sa dôsledne pripravoval," uviedol Anton Molnár, hovorca a riaditeľ komunikácie Slovnaft.

So Svitkom odchádza na Dakar nový podporný Slovnaft Rally Team. Na technický stav motocykla bude dohliadať skúsený mechanik Ladislav Morinec. Tretí člen tímu je mladý jazdec Rastislav Kokavec. So Svitkom ho spája dlhoročná spolupráca, často mu robí sparingpartnera na tréningoch. Preberá na seba úlohu podporného člena tímu, zodpovedať bude za logistiku, starostlivosť o bivak a kontakt s organizátorom a partnermi. "S Lacom sme od mala spolu jazdili na motorke, baví ho to, je to môj sused. Veľmi dobre vychádzam aj s Rasťom, všetci si rozumieme, bude to plus," hovorí Svitko.

Mechanik Morinec k tomu dodal: "Na Dakar sa veľmi teším, je to pre mňa výzva, ale aj veľká zodpovednosť. Spolu s Rasťom urobíme všetko pre to, aby bol motocykel stopercentne pripravený, aby sa Števo mohol sústrediť len na jazdenie a dosiahol dobrý výsledok. Motocykel, na ktorom jazdil predchádzajúci Dakar, som podrobne rozobral, aby som vedel, čo kde zapadá. Poznám aj ten nový."

Slovnaft Rally Team so Svitkom odletí do dejiska podujatia v pondelok 1. januára 2024.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});