Úzkosti a závislosť od alkoholu: Šokujúce priznanie známeho obrancu

 V minulej sezóne bol súčasťou klubu Colorado Avalanche pri úspešnom ťažení za Stanleyho pohárom v zámorskej NHL, v aktuálnom ročníku ...
  • Zdroj: SITA/AP

V minulej sezóne bol súčasťou klubu Colorado Avalanche pri úspešnom ťažení za Stanleyho pohárom v zámorskej NHL, v aktuálnom ročníku však má problém.

Pocity úzkosti a depresia totiž viedli u kanadského obrancu Samuela Girarda k závislosti na alkohole. Hokejista preto rozhodol vyhľadať pomoc a v stúpil do asistenčného programu hráčskej asociácie NHLPA. Vedenie súťaže aj únia potvrdili, že hráč nebude súčasťou tímu na bližšie nešpecifikovaný čas, kým nepodstúpi patričnú liečbu.

Dvadsaťpäťročný bek už vynechal ostatné dve stretnutia "lavíny", klub jeho absenciu zdôvodnil osobnými záležitosťami. Správa o jeho problémoch prišla pred piatkovým súbojom profiligy na ľade Minnesoty Wild. Aj počas liečby bude Girard dostávať plat a k tímu sa vráti až keď to schvália administrátori asistenčného programu.

"Sám som sa rozhodol vyhľadať pomoc v prospech môjho duševného zdravia. Podstúpim liečbu úzkosti a depresie, ktoré má trápili už dlhší čas a neliečené viedli k závislosti od alkoholu.

Chcem vyjadriť vďaku mojej manželke, rodine, priateľom, klubu, spoluhráčom a fanúšikom za trpezlivosť, pochopenie a pokračujúcu podporu," uviedol Girard prostredníctvom vyhlásenia.

Tréner Avalanche vyjadril kanadskému hráčovi podporu. "Stojíme za ním pri jeho náročnej chvíli po rozhodnutí vstúpiť do programu na získanie pomoci. Najprv sa musíte postarať o seba, kým príde vaša úlohu pomôcť tímu. Chýba nám a už teraz sa tešíme na okamih, keď sa k nám vráti," vyhlásil Jared Bednar.

Rodák z kanadskej provincie Québec má za sebou už šesť sezón v NHL, všetky vo farbách Colorada.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});