Riaditeľka SP v Jasnej Palovičová: Roboty je stále viac ako dosť!

Už sa to naozaj blíži. Ako riaditeľka pretekov SP 2024 v Jasnej Jana Palovičová priznala, dni ešte nepočíta, ale o podujatí sa jej už ...

Už sa to naozaj blíži. Ako riaditeľka pretekov SP 2024 v Jasnej Jana Palovičová priznala, dni ešte nepočíta, ale o podujatí sa jej už aj sníva.

Fotogaléria

„Musí, roboty je totiž viac ako dosť a treba to stihnúť, keďže vieme, ako je to u nás na prelome rokov... Od 15. decembra do 15. januára skapal pes,“ vyhŕklo z nej.

Podľa viceprezidentky Zväzu slovenského lyžovania Jany Palovičovej ide všetko, ako má. Keď to povie ona, treba tomu veriť. Keďže bola pri všetkých predošlých zápoleniach tohto rangu.

Roger Federer si užil parádnu poctu od organizátorov Wimbledonu.
Federer v slzách: Neuveríte, čo sa mu prihodilo na koncerte Bocelliho Zobraziť článok

Trištvrte roka

Ako je známe, Slovensko organizovalo preteky SP v roku 2016 a v roku 2021 a bude aj v roku 2024. Kým organizácia prvých pretekov trvala rok a pol, druhých približne rok. „Teraz si budeme musieť vystačiť s trištvrte rokom. Ale ja vždy hovorím: buďme radi, že máme.

Boj o toto podujatie bol veľký, každý lobuje, každý chce špičku,“ pokračuje organizátorka, ktorá prezradila, že aktuálne riešili štartové čísla, na rad príde doprava, bezpečnosť a permanentne sa podľa nej pracuje na tom najnáročnejšom, a to výstavbe tribún.

Sympatická dvojica sa spolu pozná viac ako 25 rokov, svadbu mali v roku 2017.
Obrovský šok pre Messiho a Antonellu: Streľba a vyhrážky smrťou! Zobraziť článok

Predpisy na všetko

Cieľový priestor v Jasnej má ďaleko od roviny, navyše tam je málo miesta... Na tribúny však treba na kopec aj tak dostať tony materiálu. „Už máme však všetko zamerané, odmerané, takže som si istá, že všetko bude na deň D pripravené,“ pokračuje skúsená lyžiarska odborníčka, ktorá vysvetľuje, že organizácia podujatia tohto rangu má mnoho aspektov a detailov.

„Je tam športová stránka, zabezpečovanie, akreditácie, ubytovanie, mediálne pokrytie, televízne a marketingové práva. Všetko musí zodpovedať pravidlám Medzinárodnej lyžiarskej federácie FIS.

Zdá sa, že medzi dvoma legendami stále panuje určitá nenávisť.
Nečakané vyhlásenie Interu Miami: Má Messi z Ronalda strach? Zobraziť článok

Je to také rozličné, že každý musí robiť niečo vo svojej oblasti,“ dodáva Palovičová, ktorej v čase najväčšej organizátorskej špičky bude pomáhať 200 až 250 ľudí.

Program pretekov

20. 1. 2024 (sobota) - obrovský slalom

21. 1. 2024 (nedeľa) - slalom

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona
Boj o fleky do nominácie odštartoval: Vytiahne Calzona tajného žolíka? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk