Hajradinovič ukázal potenciál už v slovenskej lige: Exhviezda Trenčína objavom Bosniakov

V kádri Bosny a Hercegoviny na novembrový dvojzápas v Luxembursku (1:4) a proti Slovensku (1:2) sa ocitlo pre slovenských fanúšikov aj ...
  • Zdroj: nfsbih.ba

V kádri Bosny a Hercegoviny na novembrový dvojzápas v Luxembursku (1:4) a proti Slovensku (1:2) sa ocitlo pre slovenských fanúšikov aj jedno známe meno - Haris Hajradinovič (29).

FOTOGALÉRIA: Haris Hajradinovič

V drese AS Trenčín strávil jeden a pol sezóny a pomohol mu rozbehnúť úspešné obdobie. Má veľkú zásluhu na prvom majstrovskom titule pre klub spod Čákovho hradu.

Slovenskí futbalisti sa v poslednom kvalifikačnom zápase predstavili na pôde Bosny a Hercegoviny.
Bosna a Hercegovina - Slovensko ONLINE: Víťazná bodka za vydarenou kvalifikáciou Zobraziť článok

Rodák zo severomacedónskeho Prilepu vyrastal v mládeži Željezničaru Sarajevo. Na Slovensko prišiel z chorvátskeho klubu Inter Zaprešič v lete 2013 vo veku 19 rokov. Postupom času sa vypracoval na jedného z najlepších hráčov našej najvyššej súťaže. To neostalo bez ohlasu, o hráča bol záujem v zahraničí a v decembri 2014 ho kúpil belgický KAA Gent.

Kľukatá kariéra

Bol tak jeden z prvých hráčov, ktorých dokázali Trenčania výhodne speňažiť. „Prostredníctvom AS sa dostal do národnej reprezentácie do 21 rokov a pôsobenie v Trenčíne mu prinieslo aj zaujímavý prestup,“ povedal vtedy generálny manažér klubu Róbert Rybníček. Šikovný ľavonohý stredopoliar s dobrým centrom a strelou sa na novej adrese síce nepresadil, ale aj tak sa mu podaril husársky kúsok. V sezóne 2014/15 sa totiž stal majstrom Slovenska i Belgicka. Odvtedy sa však už žiadnej trofeje nedočkal. Jeho kariéra sa však ďalej rozvíjala a cez nórsky Haugesund a chorvátsky Osijek za 2,5 milióna eur prestúpil do tureckého klubu Kasimpasa Istanbul. V drese účastníka Süper Lig je aktuálne kapitánom.

Slovenskí futbalisti sa v poslednom kvalifikačnom zápase predstavili na pôde Bosny a Hercegoviny.
Fantastická forma slovenských futbalistov! Uspeli aj v poslednom zápase kvalifikácie Zobraziť článok

Návrat do repre

Hajradinovič sa dostal do národného tímu až z tureckej ligy v roku 2019, ale bol len hráčom širšieho kádra, ktorý si pripísal za tri roky iba päť štartov. Predchádzajúci tréneri ho prehliadali dva a pol roka, ale Srb na bosnianskej lavičke Savo Miloševič si všimol jeho výkony a vrátil ho do národného tímu.

„Je mi ľúto, že nám teraz chýbali naše opory Džeko, Pjanič a Kolašinac. Ale tento dvojzápas slúžil na to, aby sme sa pripravili na baráž, kde nás budú čakať kvalitatívne podobní súperi. To je pre nás priorita,“ povedal bývalý hráč Trenčína. Súboj v Luxemburgu Bosniakom vôbec nevyšiel a schytali za to kritiku. Výnimkou bol Hajradinovič, ktorému návrat do najcennejšieho dresu osobne vyšiel. Nastúpil do druhého polčasu, asistoval na jediný gól hostí a bol druhým najlepším hráčov svojho mužstva. „Ukázal, že môže byť užitočný,“ uviedol na adresu bývalej hviezdy slovenskej ligy Miloševič.

Haris Hajradinovič

post: stredopoliar

trhová hodnota: 2,3 milióna eur

kluby: Željezničar Sarajevo, Olimpik Sarajevo, Zaprešič, Trenčín, Gent, Haugesund, Osijek, Kasimpasa

top úspechy: tituly so Željezničarom (2012), Trenčínom (2015) i Gentom (2015), víťaz pohára s Trenčínom (2015)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});