Česko oplakáva legendu: Zomrel majster sveta a olympijský medailista († 82)

Smutná správa k nám dorazila z Česka. Zomrel volejbalový majster sveta z roku 1966 z Prahy a bronzový medailista z olympijských hier ...
  • Zdroj: iStock

Smutná správa k nám dorazila z Česka. Zomrel volejbalový majster sveta z roku 1966 z Prahy a bronzový medailista z olympijských hier v Mexiku o dva roky neskôr Zdeněk Groessl. Mal 82 rokov.

O jeho úmrtí dnes informoval na svojom webe klub Olymp Praha, za ktorý hral a v ktorom po skončení kariéry pôsobil ako tréner. „S hlbokým zármutkom Vám musíme oznámiť, že nás opustil majster, pán Zdeněk Groessl," napísal pražský klub.

Zomrel 18-ročný futsalista Guilherme Carvalho Castaman.
Smrť zachytila kamera: Osudný zápas mladíka († 18), odkaz matky trhá srdce Zobraziť článok

Rodák z Plzne, prezývaný Patař, sa vedľa svetového zlata podieľal s reprezentáciou Československa na dvoch striebrách z majstrovstiev Európy (1967 a 1971). V drese vtedajšej Červenej hviezdy Praha sa stal dvakrát majstrom republiky (1966 a 1972). Olympu potom zostal verný ako tréner mužov a asistent Stanislava Mitáča u žien.

„Volejbal ako taký je môj celoživotný osud," uviedol v príspevku Českého volejbalového zväzu pred dvoma rokmi k stému výročiu založenia organizácie. „Najväčší úspech bolo víťazstvo na majstrovstvách sveta v roku 1966 tu v Prahe. To bolo neopísateľné. To sme nečakali, že to vyhráme," spomínal.

V roku 2017 obdržal Groessl od zväzu Cenu za celoživotné dielo.

Novak Djokovič opäť potvrdil, že má srdce na správnom mieste.
Krásne gesto Novaka Djokoviča: Video sa stalo hitom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});