Hayesová prevezme tím USA: Bude najlepšie platená trénerka na svete

Angličanka Emma Hayesová (47) prevezme na budúci rok reprezentáciu žien USA a stane sa najlepšie platenou futbalovou trénerkou na svete.
  • Zdroj: TASR/AP

Angličanka Emma Hayesová (47) prevezme na budúci rok reprezentáciu žien USA a stane sa najlepšie platenou futbalovou trénerkou na svete.

Manuel Neuer sa druhýkrát oženil. Svadba bola v utajenom režime.
Tajná svadba majstra sveta: Áno povedal mladej hádzanárke Zobraziť článok

Hayesová patrí medzi najúspešnejšie trénerky na svete, s Chelsea získala od roku 2012 šesť anglických titulov a päť triumfov v Pohári FA. V roku 2021 sa dostala s londýnskym klubom do finále Ligy majstrov a vyhlásili ju za trénerku roka podľa FIFA. Na lavičke Chelsea zostane do konca prebiehajúcej sezóny a tím USA prevezme dva mesiace pred štartom olympijského turnaja v Paríži, kde budú Američanky obhajovať bronz z Tokia.

Brazílsky futbalový brankár Cássio Roberto Ramos.
Brankár si nechal streliť úmyselne gól: Podvodník? Nie, génius! Zobraziť článok

Hayesová má za úlohu vrátiť USA na futbalový trón.  Zámorský tím dlho kraľoval ženskému futbalu - na konte má rekordné štyri tituly z MS (1991, 1999, 2015, 2019) i rekordné štyri prvenstvá na OH (1996, 2004, 2008, 2012). Svoju trénerskú kariéru začala práve v USA v roku 2001 v tíme Long Island Lady Riders, pripomenula agentúra AFP.

Najlepšie platená trénerka na svete v galérii TU:

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk