Lisickej slzy šťastia po troch rokoch útrap: Nemke hrozilo, že už nebude môcť hrať tenis

Bola vo finále Wimbledonu, ale zrejme ešte nikdy nemala na tenisovom okruhu väčšiu radosť ako po zisku titulu na turnaji nižšej kategórie ...
  • Zdroj: instagram/yycnbchallenger

Bola vo finále Wimbledonu, ale zrejme ešte nikdy nemala na tenisovom okruhu väčšiu radosť ako po zisku titulu na turnaji nižšej kategórie ITF v kanadskom Calgary.

FOTOGALÉRIA: Sabina Lisická

Nemka Sabine Lisická (34) sa tri roky po vážnom zranení ľavého kolena dočkala prvej trofeje. Po finálovom víťazstve 7:6, 6:7, 6:3 nad domácou Stacey Fungovou (26) skončila v slzách na kurte.

V novembri 2020 sa Lisická zranila na turnaji v Linzi a musela podstúpiť operáciu ľavého kolena. Počas rehabilitácie sa znovu učila chodiť, ale nevzdala to. Na kurty sa vrátila až v máji 2022, lenže nedosahovala výsledky, ktoré z nej urobili v minulosti 12. hráčku svetového rebríčka.

Lilien Lašáková hráva tenis
Dcéra Jána Lašáka Lilien ovládla súťaž Fotomodelka Európy 2023: Modeling ma láka! Zobraziť článok

Trápila sa aj v tomto roku, často končila na prvej prekážke, ale v závere tejto sezóny smolu prelomila. V Calgary vyhrala päť súbojov a tešila sa z turnajového titulu.

„Nemôžem tomu uveriť. Takmer na deň presne pred tromi rokmi som si vážne poranila ľavé koleno. Mala som potrhané všetky väzy, absolvovala som 3,5-hodinovú operáciu kolena a po nej nasledovalo 19 mesiacov ťažkej rehabilitácie. Pravdepodobnosť, že budem hrať opäť tenis, bola minimálna. A teraz som získala titul,“ uviedla na facebooku. Vďaka tomuto triumfu sa posunula do tretej stovky rebríčka, keď poskočila o 95 priečok na 281. pozíciu. Tento výsledok ju môže povzbudiť do novej sezóny, je však otázne, či sa ešte niekedy vráti do svetovej špičky.

Alexander Zverev.
Atraktívny a dramatický tenis: Zverev vstúpil do červenej skupiny víťazstvom nad Alcarazom Zobraziť článok

Lisickej kariéra

 TOP postavenie v rebríčku WTA: 12. (máj 2012)

 aktuálne postavenie: 281.

 tituly na okruhu WTA: 4

 finalistka (2013) a semifinalistka (2011) Wimbledonu

 tenisom zarobila 6,75 milióna eur

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});