Fanúšikovia Neapola sa zhodujú: Chceme trénera Calzonu, je to náš človek! Opustí slovenskú lavičku?

Rudi José Garcia (59) končí svoje pôsobenie na lavičke SSC Neapol. Na sociálnych sieťach sa ihneď strhla diskusia, kto by mal byť trénerom ...

Rudi José Garcia (59) končí svoje pôsobenie na lavičke SSC Neapol. Na sociálnych sieťach sa ihneď strhla diskusia, kto by mal byť trénerom úradujúceho majstra Talianska. Jedným z najskloňovanejších mien je kouč našej reprezentácie.

Fotogaléria

Francesco Calzona (55) pôsobil v Neapole na pozícii asistenta trénera. Vôbec prvá skúsenosť s rolou hlavného kouča sa mu naskytla v reprezentácii Slovenska. Výsledky jeho práce sa dostali za hranice našej krajiny. Niet divu, že fanúšikovia SSC Neapol by ho radi videli späť na lavičke ich obľúbeného tímu.

Slovenský futbalový reprezentant Lukáš Haraslín.
Lukáš Haraslín sa po zranení vrátil do repre: Na remízu určite hrať nebudeme Zobraziť článok

"Je to náš človek. Francesco Calzona, súčasný tréner Slovenska. Zástupca Sarriho a Di Francesca. Technický spolupracovník v Spallettiho prvej sezóne. Dnes prakticky dokonalý," napísal na sociálnej sieti X jeden z fanúšikov. "Calzona by bol výbornou voľbou. Čistý taktik, vedecký prístup, skvelý pracovník," píše ďalší.

"Calzona je váš muž, drahý De Laurentiis. Choďte za ním na Slovensko. Neapol potrebuje nápad. Calzona je nápad. Nie jediný. Ale riešenia tu sú, len potrebujete prehľad, aby ste ich postrehli," takýto komentár napísal ďalší z fanúšikov v diskusii o novom trénerovi Neapola.

Slovenskí futbaloví reprezentanti Milan Škriniar (vľavo) a Stanislav Lobotka počas tréningu.
Futbaloví reprezentanti sa zišli pred záverom kvalifikácie ME 2024, Škriniar: TOTO je náš cieľ Zobraziť článok

Trénerovi Slovenska priaznivci slávneho klubu dôverujú. "Dobre pozná herný systém 4-3.3 a hlavne dobre pozná takmer všetkých hráčov Neapola, keďže ich už trénoval," uviezol svoj názor na Calzonu jeden z nich.

"Zvučným menom je Francesco Calzona, Sarriho bývalý spolupracovník počas jeho pôsobenia v Neapole a technický kolega v prvom roku Luciana Spallettiho na lavičke Azzurri. Calzona však v súčasnosti pôsobí ako tréner Slovenska a má platnú zmluvu s národným tímom Mareka Hamšíka. Napriek tomu sa jeho meno objavilo v diskusiách vďaka dobrým spomienkam na tím počas Sarriho éry, ktorá zanechala nezmazateľnú stopu v pamäti neapolských fanúšikov," uvádza web Sportnapoli.

Ako spomenuli viacerí fanúšikovia, Francesco Calzona má platnú zmluvu s našim národným mužstvom. Práve preto je nepravdepodobné, že by slovenskú lavičku opustil.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Finančný rebríček slovenskej futbalovej ligy: Kto bol v najväčšej strate? Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk