Český motoršport sa zahalil do smútku: Zomrel bývalý člen F1

Vo pondelok vo veku 83 rokov zomrel Radovan Novák, bývalý člen Svetovej rady Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA).
  • Zdroj: iStock

Vo pondelok vo veku 83 rokov zomrel Radovan Novák, bývalý člen Svetovej rady Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA).

Na webe o tom informoval Autoklub Českej republiky (AČR).

"Odchod Radka ma veľmi zarmútil. Veľa som sa od neho naučil," povedal prezident AČR Jan Šťovíček a pripomenul, že Novák bol jednou z najvýznamnejších postáv českého motoristického športu.

"Budeme si ho pamätať ako zakladajúceho člena obnovujúceho sa Autoklubu Českej republiky v roku 1989. Stál na čele stredoeurópskej zóny FIA, bol prvým Čechom vo Svetovej rade motoristického športu FIA a prvým českým komisárom vo Formule 1," dodal.

Michael zostal po nehode na lyžiach (29. decembra 2013) v lekársky navodenej kóme - v nemocnici strávil tri mesiace, kým ho prepustili domov.
Nečakaná novinka o Schumacherovi: Fanúšikovia sa možno čoskoro dozvedia pravdu! Zobraziť článok

Novák bol zvolený do Svetovej rady FIA v roku 1998 a pôsobil v nej do roku 2017. Bol tiež viceprezidentom AČR pre motoristický šport a za svoju prácu získal Granátového leva - najvyššie ocenenie AČR.

Novákovu prácu ocenila FIA aj na sociálnej sieti X. "So zármutkom sme prijali správu o úmrtí Radovana Nováka. Jeho prínos pre federáciu bol obrovský," uviedla v reakcii na úmrtie českého funkcionára.

Šyria členovia tímu sa opili v bare.
Obrovský problém v reprezentačnom tíme: Hráči sa opili v bare, jeden z nich sa zranil! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});