Reprezentačný tréner povolal na záver kvalifikácie ME až 30 hráčov: Calzonovi odľahlo, Lobotka je fit!

Starosti pred záverom kvalifikácie o postup na ME 2024! Je notoricky známe, že praví obrancovia sú v našej futbalovej reprezentácii úzkoprofilovým ...

Starosti pred záverom kvalifikácie o postup na ME 2024! Je notoricky známe, že praví obrancovia sú v našej futbalovej reprezentácii úzkoprofilovým tovarom. Tréner Calzona (55) však pred rozhodujúcimi dvoma zápasmi kvalifikácie doma s Islandom a na pôde Bosny a Hercegoviny takmer prišiel o duo defenzívnych stredopoliarov.

Taliansky šéf lavičky si pri včerajšom oznamovaní až 30-člennej nominácie na posledný dvojzápas nakoniec zhlboka vydýchol.

FOTOGALÉRIA: Calzonovi odľahlo, Lobotka je fit!

Stredajší zápas Ligy majstrov proti Unionu Berlín totiž nedohral jeden z pilierov SSC Neapol Stanislav Lobotka. Zhruba štvrťhodinu pred koncom odstúpil z hry po súboji s Lucasom Tousartom, keď sa klubovým lekárom pri odchode z trávnika sťažoval na bolesti v ľavom členku. „V stredu večer som sa rozprával s neapolskými doktormi. Včera ráno absolvoval Stano vyšetrenia. Pred piatimi minútami mi napísal, že výsledky sú negatívne, takže je v poriadku,“ odfúkol si Calzona.

Bola by to citeľná strata v kombinácii s absenciou Patrika Hrošovského, ktorý nemôže podobne ako Peter Pekarík nastúpiť proti Islandu pre žlté karty. Slováci sú dve kolá pred koncom kvalifikácie na 2. mieste tabuľky za suverénnym Portugalskom. Z dvoch pokusov potrebujú na postupovú definitívu získať bod. „Zvládnuť posledný krok býva najťažšie. Chalani vedia, že musia podať veľmi dobré výkony bez nejakých kalkulácií. Musíme hrať tak, aby sme chceli získať tri body, nie jeden.“

Tréner Francesco Calzona.
Calzona nominoval na záver kvalifikácie 30 hráčov: Návrat útočníka Slovana Zobraziť článok

Na Tehelnom poli i v Zenici povedie národný tím v úlohe kapitána Milan Škriniar, ktorý si otvoril v Paríži St. Germain strelecký účet gólom do siete AC Miláno v dueli Ligy majstrov. Na svojom bývalom domovskom štadióne sa však nevyhol ani chybám, ktoré pomohli talianskemu tímu k víťazstvu. „Pre reprezentáciu je to kľúčový hráč. Je normálne, že všetci robia chyby. Tie však vyplynuli aj z výkonu celého mužstva, takže to nebolo iba o ňom. Nemám žiadne pochybnosti alebo otázniky nad ním,“ ubezpečil Calzona.

Z kádra majstrovského Slovana sa v nominácii objavil popri Jurajovi Kuckovi aj David Strelec. Útočník belasých na októbrovom zraze chýbal, no momentálne je vo výbornej forme. „Je to dobrý hráč. Bol už s nami viackrát na zraze. Dostal pozvánku, ale od tohto momentu je to maximum, čo môžem pre neho urobiť. Odteraz je to na ňom.“

O kapitánovi belasých Vladimírovi Weissovi ml. pred záverom kvalifikácie majstrovstiev Európy reč nebola, keďže sa 77-násobný slovenský reprezentant len cez víkend vrátil po zranení do zostavy Slovana. Tréner Calzona pochválil hrotového hráča Róberta Boženíka, ktorý síce nedáva v Boaviste Porto veľa gólov, ale podľa neho je pre národný tím dôležitým článkom.

Bývalí reprezentační kolegovia Marek Hamšík a Vladimír Weiss ml.
Studená vojna s Hamšíkom! Vlado Weiss ml. prehovoril o návrate do repre: Jasný odkaz Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk