V F1 opäť tuhla krv v žilách! Desivá kolízia medzi Oconom a Alonsom

Nehody sú bežnou súčasťou motošportu, no pri niektorých sa na chvíľu zastaví čas. Sú to sekundy hrôzy, kedy sa nevie, ako na tom jazdec ...
  • Zdroj: TASR/AP

Nehody sú bežnou súčasťou motošportu, no pri niektorých sa na chvíľu zastaví čas. Sú to sekundy hrôzy, kedy sa nevie, ako na tom jazdec je a či sa dokáže z monopostu bezproblémovo dostať von. Práve tento moment zažili diváci F1 na brazílskom okruhu Interlagos v sobotu počas kvalifikácie na večerný šprint.

FOTOGALÉRIA: Desivá kolízia medzi Oconom a Alonsom

Veľká cena Brazílie je už dlhé roky neodmysliteľnou súčasťou kalendára Formuly 1. Tamojší okruh patrí medzi tie najobľúbenejšie a jazdci sa tam vždy radi vracajú. Na tento ročník ale zrovna v najlepšom nebudú spomínať Esteban Ocon a Fernando Alonso.

Síce ich ešte dnes čakajú hlavné preteky, no kvalifikácia na šprint im výrazne pokazila príjemnú sobotu. Zatiaľ čo Ocon bol v rýchlom kole, Alonso len krúžil po okruhu a čakal na svoju šancu. V jednej zo zákrutu však z ničoho nič natrafil na francúzskeho pilota.

Nemec Michael Schumacher
Brat Schumachera prezradil, čo nemal: Mrazivé slová! TOTO neveští nič dobré Zobraziť článok

Ten zvolil širší výjazd, no nesprávne si vyrátal pohyb súperovho monopostu, a tak v plnej rýchlosti zozadu trafil do predného kolesa dvojnásobného majstra sveta. Ocona okamžite vystrelilo, niekoľkorát otočilo a zastavil sa až v bariére. Fanúšikovia boli vydesení. Nič vážne sa však našťastie nikomu nestalo.

Obaja si následne vymenili niekoľko odkazov, koho to bola chyba. Koniec koncov účty si môžu vyrovnať už počas dnešných hlavných pretekov na trati v Sao Paule.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});