Vstup do NHL ako z ríše snov: Martin Pospíšil strelil premiérový gól hneď z prvej strely!

Splnený sen! Slovenský útočník Martin Pospíšil (23) v noci ako 95. Slovák debutoval v zámorskej NHL a hneď sa mu podarilo aj skórovať. ...
  • Zdroj: TASR/AP

Splnený sen! Slovenský útočník Martin Pospíšil (23) v noci ako 95. Slovák debutoval v zámorskej NHL a hneď sa mu podarilo aj skórovať. Proti Seattlu sa presadil hneď v 14. minúte, kedy vyrovnával na priebežných 1:1. Lepšie sa už uviesť ani nemohol.

FOTOGALÉRIA: Martin Pospíšil strelil premiérový gól hneď z prvej strely!

Rodák zo Zvolena nastúpil na svoj prvý zápas v najlepšej hokejovej lige sveta v drese Calgary Flames, ktorému dopomohol k výhre 6:3 nad tímom Seattle Kraken.  Po dlhých rokoch strávených na farme v AHL, keď sa navyše ešte trápil s početnými zraneniami, to bola pre neho odmena za tvrdú prácu a neuveriteľné odhodlanie. V treťom útoku sa predstavil po boku Mikaela Backlunda a Blakea Colemana, odohral 10:13 min, na bránku súpera vyslal tri strely a na konto si pripísal dva plusové body. Debutový duel navyše okorenil premiérovým presným zásahom.

Hviezdna chvíľa slovenského reprezentanta prišla v 14. minúte prvej tretiny. Za nepriaznivého stavu 0:1 rozbehol spolu svojimi dvomi spoluhráčmi rýchly protiútok a situáciu 3 na 2 perfektne využili. Po strele Dubeho a neúspešnej dorážke Kadriho sa puk odrazil priamo k Pospíšilovi. Ten mal pred sebou už len takmer prázdnú bránku, a tak pohodlne skóroval. Jeho radosť bola obrovská.

Na snímke slovenský hokejista Martin Chromiak sa teší po strelení úvodného gólu.
Martin Chromiak zažiaril v AHL, Šimon Nemec prihral na víťazný gól Zobraziť článok

„Je to skvelé. Pocity sú o to krajšie, že sme dosiahli aj tímový úspech. Hrali sme výborne, Vlady (pozn. brankár Dan Vladař) nás v bránke držal, podali sme skvelý tímový výkon počas celých 60 minút,” povedal Pospíšil pre klubový web.

„Prežívam svoj sen, je to moment, na ktorý nikdy nezabudnem. Som šťastný, že som hneď v prvom zápase dal gól. Chcel som priniesť energiu do tímu a verím, že to pomohlo. Snažil som sa hrať svoju hru, nevnímal som čo sa deje okolo mňa. Som rád, že sme prerušili sériu prehier a teším sa na ďalší zápas. Myslím, že prvý telefonát budem mať od brata a rodičov. Brat stál pri mne aj v ťažkých časoch a takisto mám veľkú podporu aj od mojej rodiny,”

Slafkovský už v utorok odlieta do Montrealu a prezradil, že sa cíti v dobrej kondícii.
Podľa odborníkov Slafkovský v NHL trpí: Pošlite ho konečne na farmu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});