Ramsay prehovoril o možnom nástupcovi v repre: Országh? Je skvelý, ale...

Kanadský tréner Craig Ramsay (72) je na lavičke Slovenska od roku 2017 a už dlhšie sa uvažuje, kto ho v pozícii hlavného trénera reprezentácie ...
  • Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Kanadský tréner Craig Ramsay (72) je na lavičke Slovenska od roku 2017 a už dlhšie sa uvažuje, kto ho v pozícii hlavného trénera reprezentácie nahradí. Kanaďan prezradil pár mien.

FOTOGALÉRIA: Craig Ramsay

Kanaďan si myslí, že po jeho konci by mohol trénovať národný tím opäť Slovák. „Môj plán s Mirom Šatanom, keď som prvýkrát prišiel, aby to bol Slovák. Bol by som naozaj rád, keby to po mne prebral jeden z mojich asistentov. Slováci a slovenské médiá vedia byť tvrdšie na vlastných ľudí ako na niekoho iného. Bude to teda neskutočný tlak na hocikoho, kto to po mne preberie, hlavne ak to bude Slovák. Ešte som nikoho nevybral, ale rozmýšľal som nad tým,“ povedal Craig Ramsay v relácii Góly z bufetu.

Rodák z Toronta predpokladá, že to po ňom preberie niekto z jeho asistentov. „Dlho bol pri mne Pardavý, Podkonický, teraz sa vracia Róbert Petrovický, Frühauf sa skvelo vyzná v hokeji. Možno to bude chcieť robiť niekto z nich, uvidíme,“ prezradil.

V minulosti bol horúcim kandidátom na post trénera v reprezentácii Vladimír Országh. Ten pár rokov spolupracoval aj s Craigom, teraz je trénerom v českom Třinci. Ramsay je ale opatrný, pretože Országh preferuje iný štýl hry. „Určite by mohol byť nástupcom, je skvelý. On však chce, aby tím hral pascu. (štýl hry pre defenzívne ladené tímy) Hrá to Třinec, sú naozaj úspešní, sú dobrí. To je ten problém. Dúfam, že ten, kto to po mne preberie, bude pokračovať v tradícii rýchlej a tvrdej hry, aby z nás súperi mali starosti a nepovedali si: okej, ďalší tím s pascou. Mám rád náš systém a to, ako hráme. Je to viac práce, ale toto musí byť tá správna cesta.“

Na snímke hokejisti Juraj Slafkovský (vpravo) a Šimon Nemec.
Ramsay zhodnotil mladíkov: Slafkovský TOTO robiť nemôže, z Nemcovej situácie som sklamaný Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});