Ramsay zhodnotil mladíkov: Slafkovský TOTO robiť nemôže, z Nemcovej situácie som sklamaný

Kouč slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay (72) v nedávnom rozhovore otvorene vyjadril svoj názor na Juraja Slafkovského (19) ...

Kouč slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay (72) v nedávnom rozhovore otvorene vyjadril svoj názor na Juraja Slafkovského (19) a Šimona Nemca (19).

Fotogaléria

Juraj Slafkovský pravidelne nastupuje za prvý tím Montrealu Canadiens, no v aktuálnej sezóne sa mu zatiaľ bodovo nedarí, keď si počas desiatich stretnutí pripísal len jeden bod za asistenciu.

"Slafkovský prvý rok ešte nebol úplne pripravený. V NHL sú celkom veľkí hráči a nie je teda najväčší na ľade. Aj tí menší hráči sú silní a ťažko sa proti nim hrá," vyjadril sa kormidelník slovenskej reprezentácie pre sport.sk.

"Slafkovský mohol hrať v Európe s hlavou dole, pozrieť sa na puk a odtlačiť hráčov. V NHL to nemôže robiť."

"Verím s "Slafiho", videl som ako rástol na MS a ZOH, rástol pre niečo špeciálne. Predsa sa ešte nikdy nestalo, aby 17-ročný hráč bol najlepší strelec a stal aj MVP," vyjadril svoju vieru v 19-ročného útočníka.

Pápež František
Pápež rozhneval celý národ: TOTO povedal o Messim a Maradonovi Zobraziť článok

Obranca Šimon Nemec, ktorý bol v roku 2022 draftovou dvojkou hneď za Slafkovským, sa napriek vydarenej príprave do prvého tímu New Jersey Devils nedostal a aktuálne pôsobí na farme v AHL.

"Šimonova situácia je pre mňa veľké sklamanie. Viem, že New Jersey hrá dobre ako tím, ale mať dvojku draftu NHL a nedať mu príležitosť ani v jednom zápase, ťažko sa tomu verí," prehovoril sklamane Ramsay.

"Vždy hovorím, že aj keď sedíš na lavičke, musíš byť pripravený. Títo chlapci podľa mňa budú pripravení a keď budú rásť a učiť sa, budú lepší a lepší, povedal na záver Craig Ramsay."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});