Tourminátorova šou v krajine vychádzajúceho slnka: Sagan pobláznil Japoncov

Obrovská paráda! Fanúšikovia cyklistiky v krajine vychádzajúceho slnka majú dôvod na veľké nadšenie, pretože slovenský cyklistický šampión ...
  • Zdroj: fb/PetoSagan

Obrovská paráda! Fanúšikovia cyklistiky v krajine vychádzajúceho slnka majú dôvod na veľké nadšenie, pretože slovenský cyklistický šampión Peter Sagan (33) sa práve ocitol na japonskej pôde.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Dôvodom jeho návštevy je Tour de France kritérium v Saitame, ktoré sa uskutoční v nedeľu 5. novembra. Pred príchodom Žilinčana do Saitamy sa fanúšikovia nevedeli dočkať a rozhodli sa mu venovať veľkú uvítaciu párty.

Slovenský fenomén s puncom cyklistického génia bol vždy magnetom pre fanúšikov a japonskí priaznivci nie sú výnimkou. Pred príchodom Sagana do Saitamy sa rozohnili do veselého uvítacieho kriku a rozhodli sa mu venovať grandióznu párty. V skutočnosti išli tak ďaleko, že sa obliekli do oblečenia a výstroja, ktoré presne kopírovali imidž Tourminátora zo svetovej cyklistickej scény. Dokonca si dali záležať aj na imitácii jeho brady na tvári!

Sagan je nielen talentovaným pretekárom, ale aj majstrom charizmy. Svojím osobitým prístupom a úsmevom si dokázal získať srdcia fanúšikov po celom svete. Príchod nášho velikána do Japonska bol preto pre miestnych priaznivcov udalosťou, ktorú si budú ešte dlho pripomínať.

Tour de France kritérium v Saitame je unikátnou príležitosťou pre japonských fanúšikov cyklistiky, aby videli niektorých z najlepších cyklistov sveta na vlastné oči. Toto podujatie sa koná v meste Saitama, ktoré je len niekoľko kilometrov od metropoly Tokio.

Peťova účasť na kritériách Tour de France v rôznych častiach sveta nie je len skvelou príležitosťou pre fanúšikov, ale aj pre jeho súperov. Minulý týždeň sa zabával aj na kritériu v Singapure, kde súperil s cyklistami, ako sú Tadej Pogačar, Jasper Philipsen či Chris Froome. Navyše, dobre sa zabával aj s odvekým rivalom Marcom Cavendishom...

Slovenský cyklista Peter Sagan.
Tak tohto kolegu by pri Saganovi nečakal nikto: Z nepriateľov kamaráti? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});