Košický talent prepísal extraligovú históriu: Najmladší obranca s gólom v najvyššej súťaži!

Vladimír Dravecký ml. sa vo veku 15 rokov, 10 mesiacov a 12 dní stal najmladším obrancom s gólom v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži. ...
  • Zdroj: FB - HC Košice (oficiálna stránka)

Vladimír Dravecký ml. sa vo veku 15 rokov, 10 mesiacov a 12 dní stal najmladším obrancom s gólom v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži. Prispel tak k jasnej výhre Košičanov nad Novými Zámkami v pomere 5:1.

Brankár Las Vegas Golden Knights v akcii proti Montrealu Canadiens.
Školácka chyba hviezdneho brankára NHL: Po tomto kikse sa poriadne červenal! Zobraziť článok

Hviezdna chvíľa talentovaného beka prišla v polovici tretej tretiny, kedy po spolupráci Rogoňa s Havrilom zvyšoval na priebežných 4:1. Okrem neho sa v zápase blysol aj útočník Hunter Fejes. Ten si na svoje konto pripísal hetrik.

Syn skúseného Vladimíra Draveckého, ktorý je dlhé roky oporou českého Třinca, nadviazal na solídne výkony medzi seniormi z predchádzajúcich stretnutí a dočkal sa zaslúženej odmeny. Vo svojom šiestom zápase v drese „oceliarov" strelil premiérový gól a na konte má už dva kanadské body.

Tomáš Jurčo ukončil svoje pôsobenie v tíme KHL Červená hviezda Kchun-lun.
Tomáš Jurčo uspel na skúške v Davose: Presvedčil vedenie klubu Zobraziť článok

Aby toho nebolo málo, pravoruký zadák sa vďaka tomuto zápisu stal historicky najmladším strelcom spomedzi obrancov, ktorí sa presadili v Tipos extralige. Doterajšie prvenstvo patrilo Erikovi Černákovi. Momentálne hráč Tampy Bay Lightning z NHL sa v najvyššej súťaži prvýkrát presadil vo veku 16 rokov, 3 mesiace a 3 dni.

V celkovom rebríčku najmladších strelcov je pred Draveckým ml. len útočník Dalibor Dvorský, ktorý sa o rekordný zápis postaral počas sezóny 2020/2021. Vtedy hájil farby Banskej Bystrice.

Juraj Slafkovský (dole na ľade) má po 9 dueloch na konte jediný bod.
Fanúšikom Montrealu dochádza trpezlivosť: Slafkovský to od nich schytal Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});