Školácka chyba hviezdneho brankára NHL: Po tomto kikse sa poriadne červenal!

V najlepšej hokejovej lige sveta nie je núdza o nádherné góly, no z času na čas sa objaví aj nejaký kuriózny. Práve jeden taký sme mohli ...
  • Zdroj: TASR/AP

V najlepšej hokejovej lige sveta nie je núdza o nádherné góly, no z času na čas sa objaví aj nejaký kuriózny. Práve jeden taký sme mohli vidieť počas uplynulej noci v zápase medzi Las Vegas Golden Knights a Slafkovského Montrealom Canadiens (3:2). Bránkar obhajcov titulu totiž predviedol chybu, ktorá sa len tak nevidí.

FOTOGALÉRIA: Školácka chyba hviezdneho brankára NHL

Prebiehala 26. minúta a hokejisti Vegas viedli 1:0. Zásluhou Adina Hilla však bolo z ničoho nič všetko inak. Kanadský celok hral v početnej nevýhode a snažil sa neinkasovať. Napokon sa ale jeho hráči tešili z nečakaného vyrovnania.

Hviezdny gólman spracoval jednoducho vyhodený puk a chcel ho okamžite rozohrať. Na to však čakal skúsený útočník Sean Monahan. Ten prečítal smer Hillovej prihrávky a puk pohodlne zasunul do odkrytej svätyne.

Kanadský brankár sa ešte síce svoj školácky kiks snažil zachrániť obetavým skokom, no nestačilo to. Bolo vyrovnané 1:1. „Bola to chyba. Zle som to rozohral. Okrem toho som ale mal pocit, že chytám celkom dobre,” povedal po zápase Hill, ktorý v dueli zaznamenal 37 úspešných zákrokov. Pri výhre 3:2 ho koniec koncov tento skrat nemusel až tak mrzieť, no za klobúk si to rozhodne nedá.

Juraj Slafkovský (dole na ľade) má po 9 dueloch na konte jediný bod.
Fanúšikom Montrealu dochádza trpezlivosť: Slafkovský to od nich schytal Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});