Česká hokejová legenda šokovala: Nečakaný koniec kariéry!

Legendárny český útočník Tomáš Plekanec, ktorý odohral v zámorskej NHL viac ako 1000 zápasov, prekvapujúco oznámil koniec kariéry.
  • Zdroj: ČTK

Legendárny český útočník Tomáš Plekanec, ktorý odohral v zámorskej NHL viac ako 1000 zápasov, prekvapujúco oznámil koniec kariéry.

Legendárny český útočník Tomáš Plekanec prekvapujúco ukončil kariéru! Informoval o tom prostredníctvom sociálnych sietí Kladna. Hokejista s viac ako 1000 zápasmi v NHL končí zo zdravotných dôvodov. "Čau Kladeňáci, zo zdravotných dôvodov som sa rozhodol ukončiť sezónu i celú kariéru. Predstava bola málinko iná. Myslel som si, že odpočinok pár týždňov by pomohol, aby som sa vrátil na ľad a pomohol chlapcom do play off. Mrzí ma to, strašne rád by som pomohol, ale ďalej by to pre mňa bol obrovský risk," zdôvodnil Plekanec svoje rozhodnutie skončiť.

Pavel Novák zvíťazil v najťažšom životnom zápase.
Talentovaný český hokejista potešil fanúšikov: Porazil zákernú chorobu a je späť na ľade Zobraziť článok

Koniec Plekanca je obrovskou ranou pre Kladno, pretože bol najvyťažovanejším útočníkom tímu s priemerným časom na ľade 22:57. "Aspoň touto cestou sa chcem s vami rozlúčiť. Bolo to skvelé, aj keď sme hrali často na spodku tabuľky, veľmi som si to užil. Ďakujem za podporu aj podporu od klubu a dúfam, že budete s Kladnom držať ďalej. Majte sa fajn," lúčil sa český útočník s fanúšikmi.

Štyridsaťročný Plekanec s reprezentáciou Česka získal jedno striebro a dva bronzy na majstrovstvách sveta. Prakticky celú svoju kariéru v NHL spojil s Montrealom Canadiens. Krátko pôsobil aj v Toronte Maple Leafs. V sezóne 2018-19 sa vrátil zo zámoria do Česka. V Kladne odohral posledné tri sezóny, bol kapitánom tímu.

Po hokejovej kariére sa nudiť rozhodne nebude. Venovať sa chce predovšetkým rodine, jeho manželkou je bývalá česká tenistka Lucie Šafářová. "Teším sa, čo nového život prinesie, na čas strávený s rodinou. Hokej mám ale stále veľmi rád a verím, že pri ňom zostanem, napríklad len v inej role," naznačil Plekanec vo vyjadrení na instagrame, že by chcel pri hokeji zostať.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk