Talentovaný český hokejista potešil fanúšikov: Porazil zákernú chorobu a je späť na ľade

Z najhoršieho je vonku. Počas minulého leta sa český reprezentant Pavel Novák (21) musel stiahnuť do úzadia, pretože mu bola diagnostikovaná ...
  • Zdroj: Instagram/@p_novak_11

Z najhoršieho je vonku. Počas minulého leta sa český reprezentant Pavel Novák (21) musel stiahnuť do úzadia, pretože mu bola diagnostikovaná zákerná choroba. Boj s rakovinou však úspešne zvládol a opäť sa mohol začať venovať tomu, čo ho najviac baví – hokeju. Navyše bol teraz povolaný na farmu Minnesoty Wild a od NHL ho delí jediný krok.

Aleš Kranjc (vpravo) v reprezentačnom drese Slovinska v súboji so Zdenom Chárom.
Slovinský hokejista bojuje so zákernou chorobou: Lekári mu dávajú ešte tri roky Zobraziť článok

„Nepoznám lepší pocit, než byť opäť zdravý. Teším sa, čo prinesie budúcnosť" napísal útočník v radostnom príspevku na sociálnej sieti Instagram, v ktorom ďakoval lekárom i rodine. Okrem iného ho podporili aj bývalí spoluhráči z českého národného tímu do 20 rokov.

Rodák z Tábora kvôli zákernej chorobe vynechal celú sezónu 2022/2023, no teraz je definitívne späť. Na svojom konte už má dva zápasy za tím Iowa Heartlanders v ECHL, čo je hierarchicky tretia najvyššia zámorská súťaž. V nich talentovaný útočník zaznamenal tri kanadské body za dva góly a jednu asistenciu. Rýchlo si tak vybojoval postup vyššie – do mužstva Iowa Wild, hrajúceho AHL. „Je skvelé byť späť v hre," vyjadril svoje pocity po obnovenej premiére.

Na archívnej snímke zo 14. decembra 2022  hokejista Ottawy Senators Shane Pinto.
Vychádzajúcu hviezdu NHL vyšlo stávkovanie poriadne draho: Nekompromisný trest od vedenia ligy! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});