Oktagon s Rexonou bojuje proti šikane na školách! Za týmto účelom sa stretol Roman Paulus a Robo Pukač

Téma šikany bola a bohužiaľ vždy bude témou, ktorá z prostredia detského života nechce vymiznúť. Je preto dôležité jej venovať pozornosť ...
  • Zdroj: OKTAGON MMA

Téma šikany bola a bohužiaľ vždy bude témou, ktorá z prostredia detského života nechce vymiznúť. Je preto dôležité jej venovať pozornosť a sústrediť sa aj na pomenovanie tohto sociálneho problému nielen detí ale aj dospelých.

Patrik Kincl už pozná meno nadchádzajúceho vyzývateľa.
Koniec zamotanej ságy okolo vyzývateľa šampióna Kincla: Hlas fanúšikov vyslyšaný! Zobraziť článok

Oktagon v spolupráci s Rexonou preto prispievajú k osvete a boju proti tomuto nešvaru aj priamo na školách. Aj preto sa v stredu (25.10) bojovníci Róbert „Diamantový Čávo“ Pukač a Roman Paulus stretli s deťmi na ZŠ Kulíškova (okrem detí zo školy na Kulíškovej ulici sa besedy zúčastnila aj škola ZŠ Medzilaborecká) v Bratislave, kde si na túto tému pripravili spoločne s moderátorom, ktorý zastupoval Oktagon MMA Robertom Kmeťom besedu.

„So šikanou sme sa každý stretli, či už pasívne, alebo sme ju prežili na vlastnej koži. Deťom sme vysvetľovali, čo je šikana a čo možno len konflikt. V tomto smere je potrebné povedať, že šikana je opakujúca sa činnosť. Má viacero podôb a som rád, že Robo s Romanom hovorili deťom o skúsenostiach, ktoré s týmto sociálnym problémom mali aj oni v detských časoch najmä v škole,“ konštatoval PR manažér Robert Kmeťo.

Khamzat Chimaev
Hviezda UFC šokuje: V angličtine volal po mieri, v čečenskom jazyku sa hlási do vojny! Zobraziť článok

Projekt prebieha na základných školách po Česko-Slovensku a Oktagon MMA sa snaží aj týmto spôsobom riešiť problémy detí. Dôležitým odkazom zo strany športovej organizácie je aj informácia o boji. „Boj nepatrí do triedy, na chodbu školy ani na ulicu. Patrí do klietky, kde ho predvádzajú vycvičení a na boj pripravení športovci. Problémy sa bojom neriešia a v školách už vôbec nie,“ konštatoval PR manažér organizácie na besede.

Oktagon sa snaží v projekte upozorniť okrem detí aj učiteľov a rodičov, aby každú vetu, v ktorej je čo i len náznak významu detskej šikany brali vážne a boli voči tomuto sociálnemu problému čo najviac ostražití. Viac Oktagon prezrádza aj na stránke www.sportemprotisikane.cz.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});