Hviezda UFC šokuje: V angličtine volal po mieri, v čečenskom jazyku sa hlási do vojny!

Hviezdny bojovník UFC Khamzat Chimaev šokoval po svojom veľkolepom triumfe. V pozápasovej reči v anglickom jazyku vyzýval na mier, ale ...

Hviezdny bojovník UFC Khamzat Chimaev šokoval po svojom veľkolepom triumfe. V pozápasovej reči v anglickom jazyku vyzýval na mier, ale keď "prehodil" do rodného čečenského jazyka, pýtal zbraň a hlásil sa do vojny.

Fotogaléria

Dagestanský MMA bojovník Khamzat Chimaev na sobotňajšom turnaji UFC 294 v Abú Zabí presvedčivým spôsobom porazil bývalého šampióna Kamaru Usmana a vypýtal si titulovú šancu. V zápase o opasok strednej váhy by mal bojovať so Seanom Stricklandom. Chimaev si udržal neporaziteľnosť. Vo svojej profesionálnej kariére vyhral aj 13. zápas, z toho siedmy v UFC.

Chimaev je pôvodom Čečenec, v 18 rokoch sa s matkou presťahoval do Švédska. V tejto severskej krajine žil, trénoval a pod jej vlajkou aj nastupoval do zápasov. Ale po kritike zo strany švédskych orgánov zmenil krajinu a na posledný zápas nastupoval pod vlajkou Spojených arabských emirátov.

Attila Végh vs Karlos Vémola
Végh by s Vémolom na kávu nešiel: Kedy bude odveta s Karlosom? Zobraziť článok

Po výhre s Usmanom šokoval prejavom v klietke. Najskôr v angličtine vyzýval na mier, no keď začal hovoriť rodnou rečou, pýtal si zbraň a hlásil sa do vojny. "Vidíte, čo sa deje vo svete. Nemohol som sa tešiť na zápas, keď som videl, ako umierajú deti. A nezáleží na tom, kde. Či na Ukrajine, v Sýrii, Afganistane, Palestíne, USA. Keď umierajú deti, je to ťažké. Doma ma čaká chlapec, má len 3 mesiace. Stačí, že plače, a som celý bez seba. Nech Boh dá, aby na svete bolo lepšie. Kresťan, Moslim, Žid, na tom nezáleží. Prosím, držte spolu. Nechajte nás žiť na tomto svete. Nechajte nás byť šťastnými,“ hovoril po anglicky.

V rodnom jazyku oslovil Ramzana Kadyrova a žiadal ho o zbraň a povolenie bojovať na strane Palestíny v ozbrojenom konflikte s Izraelom. "Náš národný vodca, nech ti je Boh naklonený. S tvojou podporou pre mňa nie je problém bojovať v oktagone a ak mi to povolíš, prisahám, pôjdem tam ako prvý. Prosím, daj mi zbraň a dovoľ mi ísť bojovať za Palestínu,“ citoval Khamzata Chimaeva portál sports.ru.

"Nebol som vychovaný, aby som bojoval v šortkách, ale v skutočnom boji. Ak dostanem povolenie bojovať za Alaha, som pripravený za neho zomrieť. Smrti sa nebojím tak, ako sa bojím o svojich moslimských bratov,“ dodala hviezda UFC.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});