Organizátori zverejnili trasu Tour: Sagan podpichuje kolegov!

Už je to vonku! Prezident organizácie ASO Christian Prudhomme odhalil trasu budúcoročnej Tour de France. Tá sa začne premiérovo v Taliansku, ...

Už je to vonku! Prezident organizácie ASO Christian Prudhomme odhalil trasu budúcoročnej Tour de France. Tá sa začne premiérovo v Taliansku, konkrétne vo Florencii a prvýkrát v histórii vyvrcholí namiesto na Champs-Élysées na francúzskej Riviére.

Fotogaléria

Cyklisti sa na začiatku Tour presunú z talianskeho vnútrozemia na pobrežie Jadranského mora. Následne zamieria krížom cez Alpy do Francúzska, kde ich čakajú celkovo štyri vysokohorské dojazdy. Najvyšší bude vo výške 2 802 m n. m. a príde k nemu v devätnástej etape. Pelotón sa vráti do Álp po prechode regiónom Champagne, Pyrenejami a juhom Francúzska. Záverečná etapa bude na rozdiel od predošlých ročníkov súťažná - tvorí ju 34 kilometrov dlhá horská časovka z Monaka do Nice. „Je náročné nahradiť Paríž. Lepšiu scenériu ako v časovke z oslnivého Monaka do Nice sme nemohli ponúknuť,“ citovali Prudhommeho zahraničné médiá.

Peter Sagan si rýpol do súčasnej hviezdy Quick-Stepu.
Sagan zverejnil ďalší záber so synom Marlonom v sedle: Aha, ako im to spolu sekne Zobraziť článok

Preteky majú celkovo 3 492 kilometrov, odštartujú 29. júna a vyvrcholia 21. júla. Ich súčasťou je 21 etáp, z ktorých sú dve časovky a sedem horských. K rozhodnutiu presunúť cieľ Starej dámy prišlo v dôsledku príprav hlavného mesta na olympijské hry, ktoré sa začnú 26. júla. Titul obhajuje Dán Jonas Vingegaard z tímu Jumbo-Visma. Zaujímavý na celej veci je aj fakt, že prezentáciu sledoval aj náš Peter Sagan, ktorý sa na budúcoročnej Tour už nezúčastní, napriek tomu má pre všetkých fanúšikov jasný odkaz. „Dnes bola oficiálne odhalená trasa Tour de France 2024. Prvýkrát po toľkých rokoch, bohužiaľ, nebudem môcť pretekať a byť blízko neuveriteľných fanúšikov, ale budem to sledovať v televízii. Som si istý, že budúcoročné vydanie bude také vzrušujúce a pekné ako vždy,“ napísal Sagan na sociálnych sieťach, kde zároveň zdieľal aj mapku prestížneho podujatia.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});