Kocian pomenoval výraznú slabinu repre: Pomohol by tento hráč!

Bývalý reprezentačný tréner Ján Kocian (65) pomenoval najväčšiu slabinu slovenskej reprezentácie. Riešením by podľa neho mohol byť tento ...

Bývalý reprezentačný tréner Ján Kocian (65) pomenoval najväčšiu slabinu slovenskej reprezentácie. Riešením by podľa neho mohol byť tento hráč!

Fotogaléria

Slovenská futbalová reprezentácia je na dosah postupu na EURO 2024. Napriek viacerým nevýrazným výkonom a najmä v ofenzívnej oblasti. Jedenásť strelených gólov vo 8 zápasoch, väčšina z nich navyše nepadla od útočníkov. Bývalý reprezentačný tréner Ján Kocian v rozhovore pre TVNOVINY.sk útok označil za našu najväčšiu slabinu. "Na ofenzívnych postoch máme slabiny. Nevieme nájsť dominantnejšie krídla ani hroťáka. Často strieľajú góly hráči z iných, defenzívnejších pozícií a naši najvrchnejší ich dávajú najmenej. To je výrazná slabosť," hovorí odborník.

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. (vpravo), jeho zverenec a syn Vladimír Weiss ml. sa objímajú.
Weiss st. o tom, prečo syn Vlado nehrá v repre: Poznám dôvod, prečo ho Calzona nechce Zobraziť článok

Veľa sa v tejto súvislosti hovorí o Vladimírovi Weissovi ml., ktorý by bol pre ofenzívu určite veľkým pozitívom. Tréner Francesco Calzona ho ale odmieta nominovať a samotný Weiss pod ním odmieta nastupovať. Kocian ponúka aj iné riešenie a tým by mohol byť ďalší ofenzívny ťahúň majstrovského Slovana Aleksandar Čavrič, ktorý pracuje na získaní slovenského občianstva.

"Čavrič by bol pre nás určite zaujímavý, no z nominácií trénera Calzonu vieme, že má vlastný uhol pohľadu. Videli sme to pri Vladovi Weissovi. Musíme si počkať, čo ešte vytiahne," reagoval Kocian. Jedným dychom však dodáva, že momentálne nevidí na domácej ani zahraničnej pôde útočníka, ktorý by pomohol slovenskej ofenzíve pri súčasnom trápení. "No myslím, že slovenská liga, alebo aj zahraničné, nám neponúkajú takých hráčov, u ktorých by sme si povedali – áno, má formu. Potrebujeme zakončovateľa typu Nemec, Mintál, Vittek. A takého skrátka momentálne nemáme," dodáva Ján Kocian.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});