Dúbravku čaká veľký prestup: Keby bol Angličan, bol by jednotkou!

Slovenského reprezentačného gólmana Martina Dúbravku (34) čaká veľký prestup, zhodujú sa experti. Keby mal anglický pas, je jednotkou ...

Slovenského reprezentačného gólmana Martina Dúbravku (34) čaká veľký prestup, zhodujú sa experti. Keby mal anglický pas, je jednotkou Albionu!

Fotogaléria

Slovenská futbalová reprezentácia je na najlepšej ceste postúpiť na EURO 2024. Napriek tomu, že viacero výkonov "sokolov" bolo slabých, napriek tomu, že ofenzíva pokrivkáva (a podľa niektorých expertov prakticky ani neexistuje). Čo Slovákov dostalo na dosah postupu? Konštelácia viacerých okolností, slabšia forma súperov v skupine, ale predovšetkým fenomenálne výkony Martina Dúbravku. Toho čaká možno už v zime veľký prestup, myslí si to Ladislav Molnár, ktorý prehovoril pre Šporweb.

"Očakávam, že po tomto sa ozvú nejaké tímy z hornej polovice Premier League. Napokon, vždy sa objaví nejaký brankársky problém, niekto sa zraní alebo stratí formu. Martin by to vedel vyriešiť. Poviem narovinu – hoci mám Manchester United veľmi rád, čudujem sa, že ho pustil späť a priviedol radšej Andrého Onanu. Nie je to zlý gólman, ale oni mali, preboha, Dúbravku. Toto je vnútroklubová politika, ktorá nemá nič spoločné s výkonnosťou," myslí si bývalý reprezentačný gólman.

Martin Dúbravka napriek skvelej forme v Newcastle United nechytá, robí dvojku Angličanovi Nickovi Popeovi. Je to anglický reprezentant, klub za neho zaplatil 10 miliónov libier. A práve v tom je "pes zakopaný", naznačuje to aj Ladislav Molnár.

"V tomto sú Angličania majstri sveta. Newcastle má anglického kouča a ten si priviedol brankára, ktorého predtým kdesi trénoval. Dnes je Pope v národnom tíme dvojka. V klube by asi neprežili, keby bol reprezentant Albionu na druhej koľaji. Nebude predsa nejakému Slovákovi kryť chrbát. Toto sú Angličania, toto je pre nich typické," krúti hlavou.

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. (vpravo), jeho zverenec a syn Vladimír Weiss ml. sa objímajú.
Weiss st. o tom, prečo syn Vlado nehrá v repre: Poznám dôvod, prečo ho Calzona nechce Zobraziť článok

Dúbravka dopláca na to, že je Slovák. Podľa Molnára a Alexandera Vencela staršieho by mohol byť aj anglickou reprezentačnou jednotkou, keby mal ich pas. "Aj ja som o tom presvedčený. Dnes môžeme sledovať všetky európske ligy, sám sa rád pozerám na Premier League, vidím, kto všetko tam chytá. Dúbravka je špičkový brankár a to, že sedí, je úplne mimo,“ reaguje majster Európy z Belehradu 1976.

Martin Dúbravka svojimi výkonmi ťahá Slovensko k bránam EURO 2024 a je pravdepodobné, že si vychytal zaujímavý prestup a nepotrvá dlho, keď po ňom siahne klub, ktorý mu reálne dá šancu ukázať, čo dokáže aj medzi troma žrďami.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});