Dúbravkov životný duel: Predal sa do lepších klubov, prognózujú experti

Slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka (34) odchytal podľa mnohých proti Portugalsku svoj životný zápas. Predal sa do zaujímavejších ...

Slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka (34) odchytal podľa mnohých proti Portugalsku svoj životný zápas. Predal sa do zaujímavejších klubov, predpovedajú experti.

Fotogaléria

Slovenská futbalová reprezentácia podľahla v Porte lídrovi skupiny Portugalsku v kvalifikácii o postup na EURO 2024 len tesne 2:3. Pritom streleckú prevahu mali výrazne na svojej strane domáci futbalisti, ktorí Slovákov prestrieľal 12:3 v počte pokusov na bránu. Napriek tomu vyhrali len o jediný gól a o výsledok sa triasli do samého záveru. Dôvod? Martin Dúbravka.

34-ročný gólman Newcastle United doslova čaroval. Predviedol deväť úspešných zákrokov, viacero z nich vo vyložených šanciach domácich. Fanúšikovia na sociálnych sieťach sa pýtajú, prečo ho Manchester United pustil a nahradil nevýrazným Onanom. Píšu tiež o spustenom "beast mode" Dúbravku a o jeho životnom zápase. Špecializovaný portál GoalPoint.pt označil Dúbravkov výkon za "kolosálny".

Cristiano Ronaldo suverénnym spôsobom doviedol svoj tím na ME 2024 v Nemecku.
Ronaldo po suverénnom postupe Portugalska: Nepamätám si takto ľahkú kvalifikáciu Zobraziť článok

Bývalí slovenskí reprezentanti Martin Škrtel a Róbert Vittek, ktorí boli v pozíciách televíznych expertov v štúdiu Sport1 pochválili výkon Dúbravku a predpovedajú, že si ním mohol otvoriť dvere k ponukám od zaujímavejších tímov. Predsa len, v Newcastle šance nedostáva, je dvojkou.

"Rozmýšľam, že aká dobrá musí byť jednotka Newcastlu United, keď takýto brankár je dvojka. Navyše bez zápasovej praxe a po chorobe. Neskutočný výkon... Tie zákroky, istota v nich... Nechcem povedať, že Martin Dúbravka spravil zlý krok, keď odišiel do Manchestru United, pretože prestupy do takých klubov sa vyskytujú raz za život a on to chcel vyskúšať, ale odchádzal ako jednotka a vrátil sa ako dvojka,” reagoval bývalý obranca Martin Škrtel.

"Brankár s kvalitami ako on si zaslúži chytať. Či už to bude v Newcastli alebo niekde inde, som presvedčený, že tento zápas sledovalo množstvo agentov, trénerov a funkcionárov a Martin Dúbravka sa zapísal do mnohých notesov,” myslí si ex-obranca reprezentácie či anglického Liverpoolu.

Podobný názor zastáva aj niekdajší skvelý reprezentačný kanonier Róbert Vittek. "Martin bol podľa môjho názoru jasný muž zápasu. Predviedol famózny výkon. Keď nedostane príležitosť v Newcastli United, tak mu prajem, aby si v zime našiel klub, v ktorom bude pravidelne nastupovať. Výkonmi, ktoré predviedol v zápase proti Portugalsku, určite upútal pozornosť viacerých zaujímavých klubov."

Martin Dúbravka v reprezentačnom drese.
Dúbravka po famóznom výkone: Snažil som sa chalanom pomôcť, tak, ako oni pomáhajú mne! Zobraziť článok

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});