Ex-reprezentant si splnil sen, teraz žije ako kráľ: Prestupom som vyhral jackpot!

Slovenský hokejový brankár Marek Čiliak (33) až do leta 2023 pôsobil na klubovej úrovni iba v Česku a na Slovensku.
  • Zdroj: TASR

Slovenský hokejový brankár Marek Čiliak (33) až do leta 2023 pôsobil na klubovej úrovni iba v Česku a na Slovensku.

FOTOGALÉRIA: Marek Čiliak

Najviac úspechov dosiahol vo farbách Komety Brno, s ktorou sa dvakrát stal českým šampiónom. Po sezóne 2022/2023 však opustil Brno aj Česko a zamieril do Francúzska, kde chytá v najvyššej súťaži za klub z Marseille. "Bývam pri mori a hrám hokej. Zatiaľ to ide skvelo," povedal 33-ročný rodák v rozhovore pre web iDnes.cz a dodal: "Prestupom sem som vyhral jackpot."

Spomenuté vyjadrenia nie je potrebné ďalej komentovať. Čiliak, ktorý za slovenskú reprezentáciu chytal na MS v rokoch 2018 a 2019 na Francúzskej riviére opäť dostal chuť na hokej, ktorý mu trochu zhorkol pred odchodom z Komety. "Keď som opúšťal Kometu, v tej chvíli som nebol sklamaný. Až som sa čudoval, v akom pokoji som to bral. Aby som povedal pravdu, tak po tom, čo sa tam objavilo za ľudia, mi ani nevadilo, že odtiaľ idem preč," komentoval sťahovanie z Brna do Marseille. Brno sa totiž postupom času stalo jeho domov.

Slovenskí parahokejisti vyhrali aj druhý zápas na MS.
Slováci deklasovali Fínov, Joppa strelecky explodoval: Nedali sme im šancu, vraví tréner Zobraziť článok

"Chcel som mať pokoj a neprežívať denne stres okolo hokeja, toho som mal dosť. Chcel som ísť niekam v pokoji, kde nehlásia ambície na zisk titulu, baviť sa hokejom a predviesť dobré výkony. Tlaky ma prestali baviť," pokračoval skúsený gólman a opísal aj svoj typický deň v novom pôsobisku:

"Dotrénujeme, ideme na pláž, veľa plávame. Plávanie mi robí dobre na chrbát, je to relax aj regenerácia. Nečakal som, že to tu bude až tak dobré." V blízkej budúcnosti si chce Čiliak obzrieť aj blízke či vzdialenejšie okolie - Nice, Monako, St. Tropez.

Na snímke Peter Cehlárik počas tréningu.
Skvelý výkon Petra Cehlárika: Režíroval triumf Leksandu! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk