Lucia Szabová priznala pred návratom zmenu: K jedlu som mala nezdravý vzťah

Lucia Szabová (6-0) zažije na turnaji OKTAGON 47 veľkolepý návrat do klietky.

Lucia Szabová (6-0) zažije na turnaji OKTAGON 47 veľkolepý návrat do klietky.

Fotogaléria

Bojovníčka s prezývkou „The Silent Killer“ naposledy nastúpila v ostrom zápase MMA v roku 2021. Vtedy na podujatí OKTAGON 26 zdolala Corneliu Holm (6-6) na body. Jej pauza bola spôsobená príjemnými starosťami. Stala sa mamou a venovala sa súkromiu.

Lucii sa približne pred rokom narodil syn Dragan a jej život získal úplne nové rozmery. Ako zvláda rodičovské povinnosti? „Keď mám tréning doobeda nechávam malého u mojej mamy. Partner Andrej svoj cyklus prakticky meniť nemusel, má stabilnú prácu od pondelka do piatka. Keď sa vráti domov, väčšinou sa vymeníme a ja idem na tréning. Máme menej času na seba, ale je to prirodzené,“ rozhovorila sa v relácii BEZ RUKAVIC z dielne OKTAGON MMA.

Doposiaľ neporazená bojovníčka vníma, že je inou osobu, ako keď naposledy odchádzala z klietky v roku 2021. „Zmenila som sa, vo vnímaní seba aj celkovo. Čo sa týka sebadôvery a sebalásky, spätne si uvedomujem, že som na sebe videla nedostatky a aj po výhrach som bola nespokojná. Nevedela som oceniť v danom okamihu to, čo sa podarilo. Keď mi niečo nevyšlo, dávala som to do popredia. Hnevala som sa na seba aj pri úspechoch. Teraz sa to otočilo, vážim si pokroky aj pozitíva,“ uvádza autorka dvoch kariérnych knokautov.

Szabová približuje aj svoj vzťah k strave, váha je súčasťou jej prípravy na profesionálne zápasy. „Stále som riešila hmotnosť, čo jesť a koľko jesť, vadil mi každý gram navyše. Mala som k jedlu nezdravý vzťah, nebolo to dobré a odopierala som si. Mala som výčitky, napríklad zo sladkostí. Teraz som so sebou spokojná, aj s mojím telom. Dokážem trénovať aj sa starať o dieťa, veď som zvládla pôrod. Mám v samú seba väčšiu dôveru,“ tvrdí účastníčka bantamovej váhy, ktorá nemá v pláne meniť divíziu.

Už 7. októbra 2023 sa Lucia vráti do organizácie OKTAGON MMA, nastúpi v Bratislave na turnaji s poradovým číslom 47. Čaká ju meranie síl podľa pravidiel undergroundu, proti švédskej postojárke Alexandre Andersröd. Comeback do zmiešaných bojových umení v jej podaní ešte chvíľu potrvá.

Prvý turnaj atraktívnej pyramídy je naplánovaný na 4. marca do Ostravy, kde by sa mali v prvom kole predstaviť všetky oznámené mená.
OKTAGON spozná nového šampióna: Kamarát Anthonyho Pettisa verzus futbalista so srdcervúcim príbehom! Zobraziť článok

Od posledného MMA zápasu sa predstavila v tomto kalendárnom roku v postoji, v rámci MTO FIght Night ju preverila Michaela Hlaváčiková, s ktorou tesne prehrala. „Čakala som, že to bude ako s Holm, že do toho naskočím a budem, kde som bola. Trochu ma vývoj šokoval,“ úprimne priznáva a dodáva: „Najväčší problém bol v tom, že v deň zápasu som bola s Dragim. Nenastavila som sa správne psychicky, nemala som pokoj a neuvažovala som nad duelom.“

Čo teraz zmení? „S Dragim budeme spať oddelene, pôjdem mimo dom, urobím to inak. Nebolo jednoduché sa s ním zladiť, predovšetkým, keď v noci vstal a chcel ostať hore. Cez deň zas nechcel spať, hlavne doma a chodili sme sa prejsť,“ prezradila slovenská zápasníčka v rámci BEZ RUKAVIC od OKTAGON MMA.

Za tento škaredý zákrok dostal hráč v bielom drese len žltú kartu.
V Petržalke tuhla krv v žilách! Hororový faul len pre silné povahy: Pochybenie rozhodcu? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});