Hokejové MS v Česku už majú maskotov: Rovnaké postavičky, len iné dresy

Maskotmi hokejových majstrovstiev sveta v Česku v budúcom roku budú králiky z klobúka Bob a Bobek.
  • Zdroj: TASR/Michal Svítok

Maskotmi hokejových majstrovstiev sveta v Česku v budúcom roku budú králiky z klobúka Bob a Bobek.

Organizátori šampionátu vsadili na rovnaké postavičky ako v roku 2015, keď sa šampionát konal tiež v Prahe a Ostrave. Maskoty predstavili na dnešnej tlačovej konferencii.

"Nie je jednoduché nájsť riešenie, ktoré spĺňa požiadavky vzťahu k Česku, hokeju, akčnosti maskotov a akceptácii fanúšikov. Nakoniec zo všetkých možností zvíťazili znovu Bob a Bobek, ktorí si pre budúci rok navlečú nový dres s logom majstrovstiev sveta," povedal prezident pražského organizačného výboru Peter Bříza.

Slovenská hokejistka Nela Lopušanová bude v novej sezóne pôsobiť v americkom tíme Bishop Kearney Selects.
Nela Lopušanová v Amerike žiari: Na prehliadke talentov 6 gólov + asistencia Zobraziť článok

Usporiadatelia podľa neho zvažovali, či využiť existujúce postavy alebo vytvoriť nové. "Logické by bolo využitie puku alebo leva, čo boli motívy, ktoré u nás už pri minulých majstrovstvách sveta boli," poznamenal Bříza. Dôležité bolo, aby zvolené postavy boli známe svojím kladným prístupom v hokeji.

 

 

"Po dlhých debatách sme zvolili riešenie, ktoré si myslíme, že je skvelé. Aj na kongresoch medzinárodnej federácie sa nás stále pýtali, prečo nevyužijeme znovu králikov. Veríme, že budú rovnako úspešní ako v roku 2015," uviedol Bříza.

Tréner Ján Pardavý má stále dôveru Slovana.
Ikony hokejového Slovana o tragickom štarte do sezóny: Čo radia vedeniu belasých! Zobraziť článok

Oproti roku 2015 si populárne králiky oblečú modré dresy namiesto červených a budú mať čísla 20 a 24. Na prvý pohľad tak vyzerajú, ako keby na sebe mali dresy slovenskej reprezentácie.

"Na pôde ČSLH sa diskutuje o tretej sade dresov, ktorá by bola modrá. Táto modrá ale zodpovedá fondu, ktorý používa vizuál majstrovstiev sveta. Je to rovnaká modrá," povedal Bříza.

Svetový šampionát sa v Prahe a Ostrave uskutoční od 10. do 26. mája.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk