Ikony hokejového Slovana o tragickom štarte do sezóny: Čo radia vedeniu belasých!

Neustál to! Bašta slovenského hokeja - bratislavský Slovan - mala tragický štart do nového ročníka 2023/2024. Najtragickejší vo svojej ...
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Neustál to! Bašta slovenského hokeja - bratislavský Slovan - mala tragický štart do nového ročníka 2023/2024. Najtragickejší vo svojej histórii!

FOTOGALÉRIA: Pardavý skončil na lavičke Slovana Bratislava!

Tím okolo kapitána Michala Sersena v úvodných štyroch dueloch až trikrát prehral hanebným spôsobom a fanúšikovia i odborná verejnosť volali po vyvodení dôsledkov. Ešte podvečer vedenie klubu hovorilo, že niečo urobí do najbližšieho zápasu, no o pár hodín sa to udialo! Majitelia hokejového Slovana ukončili spoluprácu s doterajším koučom Jánom Pardavým (52), ktorý mal ešte kontrakt na dve sezóny.

Nikto nečakal, že hokejový Slovan bude od úvodu sezóny v extralige dominovať, ale ani to, že bude fackovacím panákom! Tím okolo kapitána Michala Sersena prehral tri zo štyroch duelov a ich herný prejav je tragický. Belasí majú po nedeľňajšej prehre na Spiši 1:5 na konte chabé 3 body a až 21 inkasovaných gólov. Fanúšikovia už dlhší čas volali po odvolaní trénera Jána Pardavého (52) i športového riaditeľa Ota Haščáka (59).

Vedenie klubu po slabom štarte v pondelok zasadalo takmer celý deň. Prvé stanovisko vedenia, ktoré sa objavilo na oficiálnej stránke belasých, mnohých prekvapilo tým, že vlastne nič neriešilo... „Akcionárom klubu je jasné, že takýmto smerom sa celkový herný prejav mužstva nemôže ďalej uberať a zaoberajú sa viacerými návrhmi riešení, ako v čo možno najkratšom čase zastaviť aktuálnu športovú krízu mužstva a vrátiť ho na víťaznú vlnu. Tieto riešenia si vyžadujú istý čas a sú súčasťou nadväzujúcich procesov, avšak klub pracuje na tom, aby športová verejnosť s nimi bola konkrétnejšie oboznámená v priebehu niekoľkých dní, pravdepodobne ešte do najbližšieho extraligového zápasu Slovana na ľade Nitry,“ uvádzalo sa vo vyhlásení.

O pár hodín došlo aj na rázne rozhodnutie. Vedenie uvoľnilo z funkcie hlavného kouča po vzájomnej dohode Jána Pardavého. „Snažili sme sa v danej situácii nájsť riešenie, ktoré bude pre klub i mužstvo najlepšie. Niekedy veci nevyjdu, tak ako si predstavujete. Verím, že mojím odchodom dostane mužstvo nový impulz, ktorý teraz veľmi potrebuje a v tabuľke bude už len stúpať nahor,“ povedal pre klubovú stánku Pardavý.

Utorkový tréning viedli asistenti Rudolf Jendek a Richard Kapuš a do piatkového zápasu na ľade Nitry bude známy nový kormidelník. To, či príde k zmene v hráčskom kádri či na pozícii športového riaditeľa, sa ukáže v najbližších dňoch.

Hokejový tréner Ján Pardavý.
Katastrofálny úvod sezóny má svoju prvú obeť: Pardavý skončil na lavičke Slovana Bratislava! Zobraziť článok

Čo odkazujú vedeniu Slovana, ktoré sa zaoberá vážnou situáciou, ikony bratislavského klubu – Ľubomír Višňovský, Dárius Rusnák či Róbert Pukalovič? (anketu sme robili ešte pred odvolaním trénera Pardavého).

Ľubomír Višňovský (47), bývalý obranca Slovana: Sú iba dve možnosti

„Je to nepríjemná situácia v úvode sezóny pre belasý klub i jeho fanúšikov. V takýchto prípadoch existujú všade vo svete športu iba dve možnosti – buď vyhodíte trénerov, alebo vymeníte hráčov. Druhá možnosť je však oveľa zložitejšia a aj finančne náročnejšia. Nezávidím vedeniu Slovanu, ale určite je čas urobiť nejakú zmenu, aby prišiel nový impulz.“

Slovenská hokejistka Nela Lopušanová bude v novej sezóne pôsobiť v americkom tíme Bishop Kearney Selects.
Nela Lopušanová v Amerike žiari: Na prehliadke talentov 6 gólov + asistencia Zobraziť článok

Róbert Pukalovič (62), bývalý obranca Slovana: Keď Pardavý, tak aj Haščák

„Keby bol herný prejav zlý iba od úvodu tohto ročníka, tak by sa to, ako-tak dalo tolerovať, ale trvá to už od januára... Generálny manažér Oto Haščák však pred štartom sezóny na margo zahraničných posíl povedal, že ich majú dobre odskautovaných a teraz hovorí, že hrajú zle. Takže ak má odísť kouč Pardavý, tak potom aj on. Ja však nie som kompetentný hovoriť, čo by malo vedenie urobiť. Ale zoberte si príklad iba v susednom Česku, kde kouč Brna Martinec sám odišiel po troch úvodných prehrách...

Šimon Nemec (vpravo) v súboji s Brockom Nelsonom.
Takýto gól sa len tak nevidí: Šimon Nemec nachytal brankára Montrealu Zobraziť článok

Dárius Rusnák (63), bývalý útočník Slovana: Najslabší tím v ére

"Treba povedať, že už v príprave neboli výsledky Slovana dobré a dalo sa čakať, že to bude pokračovať aj v lige. Tím nemá vodcu a zahraničné posily sú zatiaľ o ničom. Dovolím si tvrdiť, že tento výber je najslabší v samostatnej ére. A či odvolať trénera? Bavil som sa s pánom majiteľom Hrubým a povedal som mu, že treba niečo urobiť. Odvetil, že majú koncepciu. Takže, som zvedavý, čo urobia."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});