Martin Kližan o svojom nečakanom comebacku: Prečo sa vraciam na kurty?!

Prešiel hlbokou sebareflexiou a odhodlanie má väčšie než kedykoľvek predtým! Martin Kližan (34) iba pred pár dňami ohlásil comeback na ...
  • Zdroj: TASR

Prešiel hlbokou sebareflexiou a odhodlanie má väčšie než kedykoľvek predtým! Martin Kližan (34) iba pred pár dňami ohlásil comeback na tenisové kurty, ktorý zaskočil azda takmer každého.

FOTOGALÉRIA: Martin Kližan

Tenista, ktorý mal dlhú dobu povesť búrliváka, v otvorenom rozhovore porozprával o svojich ambíciách, o tom, akú úlohu v jeho živote zohráva nová láska, ale priznal aj to, že v poslednom období si prešiel viacerými zložitými životnými situáciami, ktoré z neho spravili lepšieho človeka. 

Váš comeback zaskočil azda takmer každého. Ako sa to celé zrodilo a čo je vaša primárna motivácia?

Tá hlavná je taká, že som začal čoraz viac bažiť po úspechu. V poslednom období som mal viac životných prehier ako výhier a to vo mne iba zvyšovalo ešte väčšie odhodlanie makať. Viac ako kedykoľvek predtým! Ďalšia z nich je určite medaila za oddanosť pre Slovensko v Davis Cupe. Chýba mi na to už iba 1 nominácia (19/20). Len málo ľudí má toto priam nedosiahnuteľné ocenenie. Ďalšou veľkou motiváciou pre mňa bola moja priateľka Kristína, ktorá bola tiež tenistka. Chcel by som jej ukázať, aký je život profesionálneho tenistu a prežívať s ňou všetky emócie na kurte a mimo neho. Celý čas ma podporuje a chcem sa jej za to odvďačiť.

Martin Kližan ohlásil návrat.
Bývalý tréner Kližana reaguje na jeho návrat: Bude záležať na jednej veci! Zobraziť článok

Ukončiť kariéru vás pôvodne donútili aj zranenia. Ako ste na tom dnes z fyzickej stránky?

V neposlednom rade mi chýbal aj adrenalín. Potrebujem stres, potrebujem tlak, potrebujem permanentne ventilovať petržalskú agresivitu, ktorú mám v sebe už odmalička. Cítim sa momentálne v dobrej fyzickej a ešte lepšej mentálnej kondícii. Každé jedno zranenie je príčinou niečoho. Ja som svoje príčiny našiel a odstránil som ich.

Ako dlho budete makať v Amerike a aké náročné sú vlastne tieto úvodné dni po takej dlhej pauze?

V IMG akadémii budem do polovice decembra. Budú to tri mesiace plné odriekania, driny, krvi, potu a bolesti.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});