Juraj Slafkovský témou diskusií! Zámorský expert: Momentálne to s ním nevyzerá najlepšie, ale...

Slafkovský podľa expertov potrebuje vyššiu dôveru od tímu, aby sa naplno presadil.
  • Zdroj: SITA/AP

Slafkovský podľa expertov potrebuje vyššiu dôveru od tímu, aby sa naplno presadil.

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský sa pripravuje na druhú sezónu v drese tímu Montreal Canadiens v zámorskej NHL, ktorá bude v jeho prípade omnoho dôležitejšia než tá premiérová.

Trojica expertov Dom Luszczyszyn, Sean Gentille a Shayna Goldmanzová z portálu The Athletic analyzovali zostavu Habs a nastolili otázku, či bude mať 19-ročný Košičan vplyv na výsledok tímu v ročníku 2023/2024.

Slafkovský pre januárové zranenie kolena odohral v nováčikovskej sezóne iba 39 zápasov, zaznamenal v nich štyri góly a šesť asistencií.

"Očakávalo sa od neho veľa, tak ako od každej jednotky draftu nováčikov. V jeho prípade o to viac, že pár mesiacov predtým zažiaril na medzinárodnej scéne. Jeho štatistiky mali ďaleko od pôsobivých. Dokonca boli najhoršie pri draftovej jednotke v modernej ére, vrátane obrancov. Dosiahol iba 42 percent z očakávaných gólov pri hre piatich proti piatim," zhodnotili odborníci prvú sezónu Slováka v profilige. Uznali však, že sa nedarilo celému tímu.

"Žiaden hráč Montrealu v ostatnej sezóne nežiaril, ale Slafkovský aj tak zaostával za spoluhráčmi v útoku. Možno mu zabránilo v rozlete zranenie. Hráči sa totiž potrebujú prispôsobiť a jemu sa ročník skončil už v januári. O to viac bude pod tlakom v tom nasledujúcom. Mohlo by mu pomôcť, že aj iné draftové jednotky sa v prvej sezóne trápili a v druhej už nie. Momentálne to s ním nevyzerá najlepšie, ale to sa môže zmeniť. Musí dostať takú úlohu, aby bol od úvodu sezóny úspešný. Musí hrať s talentovanými spoluhráčmi a aj v presilovkách, aby mu stúpla sebadôvera. Potom už bude iba na ňom, aby si to udržal. Ak to dokáže, môže byť raz rozdielový hráč," myslia si experti.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});